Ingezonden persbericht


Maak het Waar!!
10 september
Walibi World
Van 10.30 uur tot 12.00 uur

Globalicious maakt het waar, samen met tienduizenden festivalbezoekers!

Globalicious is een campagne gericht op de creativiteit van jonge mensen. Zij is ervan overtuigd dat iedereen een bijdrage kan leveren om de bewustwording: "honger is oplosbaar" te verspreiden. Zij gebruikt de millenniumdoelen daarbij als kapstok. Globalicious bestaat sinds 16 oktober (wereld voedseldag) 2003 en is naast een bewustwordingscampagne ook een doorgeefluik naar stichtingen die zich inzetten het wereldvoedsel probleem op te lossen. NOVIB is een partner alsmede MTV.

Globalicious heeft, in samenwerking met NOVIB, in de zomer van 2005, een festivaltoer gedaan om jonge mensen kennis te laten maken met de millenniumdoelen. Ze heeft daarmee tienduizenden jongeren op de hoogte gebracht van het bestaan van de millenniumdoelen. Des te meer mensen weten van het bestaan, des te beter moet de VN zijn best doen de doelen ook te halen. Maak het Waar!

Bezoekers konden aan een speciale bar, waar schildersdoeken als barblad dienden, hun visie op de millenniumdoelen schilderen. Ze kregen een menukaart waarop de 8 specials van de dag stonden, de acht doelen. Daaruit konden zij een keuze maken, verf bestellen en schilderen. Deze immense vlag is het resultaat. We zijn er hartstikke trots op , bijna 1000 mensen hebben geschilderd, zij hebben zich prima vermaakt en weten nu wat de millenniumdoelen zijn. Globalicious zal dit soort acties voorzetten samen met MTV en NOVIB. Iedereen kan de wereld een stukje mooier kleuren, het is niet eens moeilijk. En als je geen zin hebt je creativiteit in te zetten om bewustwording te verspreiden, want dat is het doel van Globalicious, dan .........kan er altijd op zaterdag 10 september, nog een smsje gestuurd worden met: "maak het waar" naar 5030 dan zet je ook je handtekening. Als we allemaal geloven dat het gaat werken, dan gaat het ook werken (is de Globalicious gedachte)

Het zou geweldig zijn als u aandacht wilt besteden aan deze dag, de Maak het waar campagne en onze vlag. U kunt vast een digitale indruk krijgen op http://www.globalicious.org/trailer/trailer.wmv

U bent van harte welkom in Walibi World vanaf 10.30 uur bij het Reuzenrad. Het programma ziet er als volgt uit:


1. Speech Agnes Jongerius namens Nederlands Platform Millenniumdoelen.
2. Interviews met schoolkinderen over armoede.
3. Gesprek met Jeugdraadvertegenwoordiger naar VN-top Erik Thijs Wedershoven.
4. Het uitrollen van de millenniumdoelen vlag gemaakt door meer dan 800 festivalbezoekers.

Het is enorm bijzonder dat de generatie waarvan niemand iets verwacht zich zo inzet. Meer info op www.globalicious.org

Als u zaterdag aanwezig wilt zijn of persoonlijk meer informatie wilt, neemt u dan contact op met Lyke Poortvliet
Globalogical Foundation
Spacelab 10
3824 MR Amersfoort
Holland

tel: +31 33 2462254 0f +31618512986

Globalicious is een project van Cindy Pielstroom.

C o n n e c t i n g P e o p l e

Adres Spacelab 10

3824 MR Amersfoort

Kantoor 033 2462254

Mobiel 06 18512986