Ingezonden persbericht


ING Amsterdam Marathon meer dan ooit in het teken van het goede doel

Amsterdam, 16 september 2005 - De ING Amsterdam Marathon, die zondag 16 oktober haar 30e jubileum zal vieren, staat dit jaar meer dan ooit in het teken van het goede doel. In het kader van het Run for Something Better programma van hoofdsponsor ING worden dit jaar de KWF Kankerbestrijding, de Ronald McDonald VU Kinderstad en de Stichting Jeugdsportfonds gesteund. De nieuwe ING Management Estafette Marathon staat daarnaast in het teken van UNICEF.

Run for Something Better
Ook dit jaar steunt ING als hoofdsponsor van de ING Amsterdam Marathon weer een aantal goede doelen in het kader van haar Run for Something Better programma. Met dit programma, dat in 2003 gestart is tijdens de ING New York City Marathon, stelt ING geldbedragen beschikbaar voor het goede doel.

Drie marathonlopers, alledrie ING medewerkers, worden ieder gekoppeld aan een goed doel. De lopers strijden tegen elkaar om een geldbedrag te verdienen voor het goede doel waarvoor zij lopen. Hun onderlinge prestatie bepaalt de hoogte van het bedrag. De doelen waarvoor dit jaar wordt gelopen zijn de KWF Kankerbestrijding, de Ronald McDonald VU Kinderstad en de Stichting Jeugdsportfonds.

Lopen voor het geluk van een kind
Als kind had Haile Gebrselassie, op 16 oktober als favoriet aan de start en ambassadeur van UNICEF, als een van de weinige kinderen in Ethiopië het geluk om naar school te kunnen. Op dit moment verkeren 115 miljoen kinderen in omstandigheden waarin zij geen gebruik kunnen maken van basisonderwijs. Dit verkleint hun kans om een betere toekomst op te bouwen. Als financiële dienstverlener helpt ING mensen bij het inrichten van hun (financiële) toekomst. ING helpt daarom nu UNICEF om er aan bij te dragen dat in 2015 alle kinderen de mogelijkheid krijgen om basisonderwijs te volgen. Een eerste aanzet hiertoe wordt gedaan tijdens de ING Management Estafette Marathon, een nieuw onderdeel van de ING Amsterdam Marathon. De ING Management Estafette Marathon doet een donatie aan UNICEF, waardoor een groot aantal kinderen een jaar lang naar school kunnen. Daarnaast zijn alle deelnemers opgeroepen om te helpen, door niet alleen voor zichzelf te rennen, maar ook voor de toekomst van een kind. Meer info: www.unicef.org.

Met vriendelijke groet/with kind regards,

Jan Willem Mijderwijk
Event Manager
ING Amsterdam Marathon
p/a Wagenmaker 16-a, 1851 PX Heiloo
Postbus 143 1850 AC Heiloo (The Netherlands)
Tel: 0031 (0)72-5338136
Mobiel: 0031 (0)6-19338695
Fax: 0031 (0)72-5339398
E-mail: janwillemmijderwijk@lechampion.nl
Website: www.ingamsterdammarathon.nl