Protestantse Kerk in Nederland


Collecte voor slachtoffers aardbeving Pakistan

(11-10-2005)
pakistan(1).bmp Kerkinactie vraagt per brief aan alle bij de Protestantse Kerk in Nederland aangesloten kerken om zondag 16 oktober 2005 te collecteren voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. De collectegelden kunnen worden gestort op giro 800800 van de nationale Inzamelingsactie van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

Kerkinactie en ontwikkelingsorganisatie ICCO stellen gezamenlijk ruim
1,5 miljoen euro beschikbaar voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. De noodhulp verloopt via een lokale partnerorganisatie in Pakistan/Afghanistan. Inmiddels zijn 8.000 families voorzien van voedselpakketten en tijdelijk onderdak.

De lokale partnerorganisatie van Kerkinactie en ICCO biedt op dit moment hulp aan 8.000 families in de provincie North West Frontier en Azad Kashmir, in het noorden van Pakistan. Er is materiaal voor tijdelijk onderdak uitgedeeld (tenten, zeil, dekens) en voedselpakketten. Elke familie, bestaande uit 6 tot 7 personen, krijgt voor 1 maand de volgende benodigdheden: meel (40kg), rijst (15kg), peulvruchten (7kg), olie (5 liter), suiker (5 kg), thee (1kg), zout (1 pak) en een doos lucifers.

Kerkinactie en ICCO gaan via hun lokale partnerorganisatie in totaal 15.000 families 6 maanden lang voorzien van tijdelijk onderdak en voedselpakketten. Op dit moment worden er medische opvangkampen opgezet om 100.000 mensen in de getroffen gebieden te voorzien van eerste hulp en vaccinatie tegen ziektes zoals dysenterie en cholera.

Tekst brief aan diaconieën en zwo-groepen, 11 oktober 2005