RTL Group

Zes personen streven naar betere gezondheid in 'Je Echte Leeftijd' bij RTL 5
Je bent zo oud als je je voelt. Officieel wordt uitsluitend uitgegaan van je geboortedatum, maar eigenlijk bepaalt je levensstijl net zo goed hoeveel kilometers je lichaam op de teller heeft staan. Rook je, eet je gezond, doe je aan sport; dergelijke zaken zijn net als ouderdom zeer bepalend voor de staat waarin je lichaam zich bevindt. Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben inmiddels de test op www.je-echte-leeftijd.nl gedaan en bij een groot aantal daarvan bleek de echte leeftijd (waarbij niet je geboortedatum maar je levensstijl je ouderdom bepaalt) boven de reeds bekende kalender leeftijd te liggen. In de nieuwe, achtdelige reeks van het RTL 5-programma Je Echte Leeftijd, die op zondag 16 oktober van start gaat, worden zes personen van uiteenlopende aard en achtergrond gevolgd in hun streven naar een beter leven.

De echte leeftijd van de kandidaten ligt een stuk hoger dan de leeftijd volgens hun paspoort. Onder leiding van een mental coach en een personal trainer volgen zij een streng programma om hun gewicht, conditie en echte leeftijd weer op peil te brengen. Dit zal niet meevallen, want iets wat zich in jaren aan slechte gewoontes heeft opgebouwd, leer je niet zomaar even af. Tijdens de eerste drie afleveringen worden de deelnemers geherprogrammeerd op Vlieland. Vervolgens is te zien hoe zij thuis met de nieuw opgedane kennis de draad van hun dagelijks bestaan weer oppakken. Aan het eind van de serie gloort echter de ultieme test: het lopen van een halve marathon. Hoe werken zij daar individueel maar ook als groep naartoe?

Uitzending: wekelijks, vanaf zondag 16 oktober, tussen 19.25 en 19.55 uur.


---

-------------

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl

© 2005 RTL Nederland / IP