Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

12-10-2005

VROM werkt mee aan het nieuwe populair-wetenschappelijke programma de 'Strijd der Elementen'. Het programma is vanaf zondag 16 oktober te zien op RTL7. In het programma wordt ook aandacht besteed aan ontwikkelingen in milieu en innovatie, duurzaamheid en mobiliteit. In elk van de acht afleveringen gaat een team van zes deelnemers de strijd aan met een van de vier basiselementen aarde, lucht, vuur en water. Zo trotseren de deelnemers de zee met een zelfgebouwde hovercraft.

Het Rijk vindt het belangrijk dat milieu-innovaties gestimuleerd worden. Met dit programma wordt op een relatief goedkope manier een impuls gegeven. VROM besteed 70.000 euro aan het programma. In de aflevering op 16 oktober wordt aandacht besteed aan de luchtballon en (kort) klimaatverandering. De aflevering van 23 oktober gaat in op waterstofmotoren. De week daarop komen rest- en windenergie ter sprake en op 6 november gaat 'Strijd der Elementen' mede over 'schoon fossiel' (schoner en efficiënter gebruik van fossiele brandstoffen), auto's en computers. Ook de ministeries van Economische Zaken, Verkeer & Waterstaat en Toyota, Siemens, HP en Quest werkten mee aan het programma.

Zie ook


* Dossier Toekomstagenda (de komende kabinetsnota over het milieubeleid. Dossier besteedt veel aandacht aan moderner en slimmer milieubeleid): http://www.vrom.nl/toekomstagenda
* Dossier Klimaatverandering: http://www.vrom.nl/klimaatverandering
* Website 'Strijd der Elementen': http://www.strijdderelementen.nl