Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 13 OKTOBER 2005

FINALE SOCCER 2 VS 2 VOOR AANVANG N.E.C. - RBC ROOSENDAAL

De finalewedstrijden van het soccer 2 vs 2 straatvoetbaltoernooi vinden aanstaande zondag 16 oktober plaats voor aanvang van het eredivisieduel N.E.C. - RBC Roosendaal. De voorrondes vonden plaats tijdens de tien Nijmegen 2000 wijkenfestivals gedurende dit feestjaar. De wedstrijden worden gespeeld op het plein voor de hoofdingang van het stadion. De prijsuitreiking is in de rust van de (echte) voetbalwedstrijd op de middenstip van Stadion de Goffert.

Soccer 2 vs 2 is een voetbalvariant waarin teams van 2 spelers tegen elkaar strijden op een veldje van 7 bij 9 meter met boarding er omheen. Wedstrijden duren 3 minuten en er kan op twee manieren gescoord worden. Op de traditionele manier, door de bal in het doel te schieten, maar ook door een tegenstander de bal door de benen te spelen, een zogenaamde 'panna' of 'poort'. De organisatie van het Soccer 2 vs 2 toernooi is in handen van de Sportservice van de Gemeente Nijmegen en Stichting Nijmegen 2000 jaar in samenwerking met N.E.C.

De Nijmegen 2000 Soccer 2 vs 2-bokaal wordt in de rust uitgereikt door Jacques Thielen, voorzitter van de stichting Nijmegen 2000 jaar. Daarnaast zijn er ook prijzen voor de nummers twee en drie en is er een Fair Play Prijs. Dit onder het motto 'Fair Play, iedereen doet mee'. Wie er dus ook met de prijzen aan de haal gaat, meedoen is winnen!

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht