RTL Group

Agenda

16 oktober 2005:
Start: 'Strijd der Elementen', RTL 5
Start: 'Je Echte Leeftijd', RTL 5

22 oktober 2005:
Start: 'Idols', RTL 4

De mens neemt het op tegen aarde, water, vuur en lucht in 'Strijd der elementen'
Sybrand Niessen presentator nieuw RTL 7-programma

Al eeuwenlang strijdt de mens met de door de oude Grieken benoemde vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. Door innovatief en creatief om te gaan met deze pijlers van moeder aarde, hebben we steeds meer profijt van ze gekregen. Van stoommachines tot waterkrachtcentrales en van de luchtballon tot de straaljager; al deze welvaartverhogende innovaties komen voort uit onze strijd met de elementen. In het nieuwe populair-wetenschappelijke programma Strijd Der Elementen, dat vanaf zondag 16 oktober acht weken lang te zien is bij RTL 7, neemt een team van zes personen het telkens op tegen één van de vier elementen. De presentatie is in handen van Sybrand Niessen.

De strijd vindt plaats naar aanleiding van opdrachten, die in het teken staan van mobiliteit, duurzaamheid en innovatie. Zo kan het een opdracht zijn om het element water te overwinnen door een op afstand bestuurbare boot te bouwen die zijn energie uit zonnestralen haalt. Of het luchtruim veroveren met windenergie en spierkracht.

Voordat het team aan de slag gaat, krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hulpmiddelen en tips te bemachtigen. Dit kan door vragen te beantwoorden die passen binnen het thema van de desbetreffende aflevering. Het foutief beantwoorden van de vragen heeft echter ook consequenties.

Om de opdrachten met succes te volbrengen moet het team de handen ineenslaan en de gezamenlijke kennis, technisch vernuft en creativiteit aanwenden. Tegelijkertijd wordt de kijker meegenomen door het verleden, het heden en de toekomst van de basiselementen die ons bestaan op aarde mogelijk maken.

Uitzending: RTL 7, vanaf zondag 16 oktober tussen 20.30 en 21.00 uur.


---

--------------
Noot aan de redactie: fotomateriaal is verkrijgbaar via de afdeling mediadocumentatie, via telefoonnummer 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP