Johannes Wier Stichting

4th International Human Rights Academy Geplaatst op: 19 mei 2005
In het najaar doet de IFHHRO voor de tweede keer actief mee aan de Internationale Human Rights Academy. Deze bijeenkomst wordt voor de vierde keer georganiseerd door de universiteiten van Gent, Utrecht en Kaapstad. Dit jaar vindt zij plaats in Kaapstad, Zuid-Afrika van 16-29 oktober 2005.
Op het programma staan onderwerpen uit het universele en regionale recht ter bescherming van de mensenrechten, het internationale strafrecht, het internationale humanitaire recht en overgangswetgeving.

Speciale hoofdonderwerpen zijn: sociale en economische rechten, kinder- en vrouwenrechten, rechten van minderheden en vluchtelingen, marteling, universele jurisdictie, mensenrechten en buitenlandse politiek, mensenrechten uit Aziatisch en Arabisch perspectief, etc. De IFHHRO organiseert zelf de cursus Monitoring the Right to Health. De lezingen zullen worden gehouden door prominente academische en niet-academische sprekers uit alle delen van de wereld.

De diverse intensieve cursussen van deze Human Rights Academy zijn speciaal opgezet om kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden op het gebied van de internationale regels en afspraken omtrent de mensenrechten en het humanitaire recht, met veel aandacht voor de praktische aspecten van de diverse toepassingsgebieden zoals gezondheid.

Niveau : academisch, professional
Plaats : Kaapstad, Zuid-Afrika
Datum: 16-29 oktober 2005
Aanmelding: tot 1 juni 2005
Deelnemers : academici, post-graduate studenten, staf van internationale organisaties, staf van internationale en nationale NGOs, rechters, advocaten en andere juristen uit alle delen van de wereld.

Meer informatie op www.ifhhro.org