RTL Group

Agenda

2 oktober 2005:
Start: 'Duel In Frankrijk', RTL 5


16 oktober 2005:
Start: 'Strijd der Elementen', RTL 5
Start: 'Je Echte Leeftijd', RTL 5

22 oktober 2005:
Start: 'Idols', RTL 4

Fabienne de Vries en Jet Sol ontdekken Franse joie de vivre in 'Duel In Frankrijk'
Du pain, du vin, du boursin; het zijn onmisbare zaken voor de gemiddelde Fransman. En dat geldt inmiddels ook voor presentatrices Fabienne de Vries en Jet Sol. Het tweetal reisde de afgelopen tijd voor het nieuwe RTL 5-programma Duel In Frankrijk door de talloze wijnstreken, die la douce France rijk is. Het is echter geen vrijblijvende vakantietrip, de meiden hebben een missie. In de in totaal acht afleveringen gaan de dames de strijd met elkaar aan in de vorm van duels. Zij worden aan het begin van elke uitzending voor dezelfde opdracht gesteld, die zij apart van elkaar moeten uitvoeren. Zo worden zij op pad gestuurd om topwijnen uit de Beaujolais te verzamelen, organiseren ze beiden een straatmuziekfestival en moeten ze de ziel van de Provence-wijn achterhalen. Een paar voorbeelden van de opdrachten, die allemaal te maken hebben met de wijnstreek waar Jet en Fabienne zich op dat moment bevinden. De streken die zij doorkruisen zijn de Elzas, Bourgogne, Beaujolais, Rhône, Provence, Languedoc-Roussillon, Bordeaux en Loire. Degene die de opdracht het beste volbrengt, krijgt een geheime aanwijzing voor de eindoverwinning, die pas tijdens de laatste uitzending bekend wordt gemaakt.

Om de opdrachten goed uit te voeren, is de nodige creativiteit vereist, want er is een beperkt budget beschikbaar. De presentatrices hebben beiden hun eigen cameraman, die tevens als reisgenoot fungeert en steun biedt wanneer dat nodig is. Hij volgt hen op de voet en helpt tevens bij het uitvoeren van de opdrachten.

Door de ogen van Jet en Fabienne beleeft de kijker in Duel In Frankrijk de vele geneugten van Frankrijk. Ondanks de pittige strijd en het afzien, komt het goede leven in de vorm van een goed glas wijn, de natuur en de culinaire cultuur met regelmaat voorbij.

Persfotos van Duel In Frankrijk kunt u opvragen bij de afdeling Mediadocumentatie RTL Nederland, tel. 035 6 718 553.

Uitzending: RTL 5, wekelijks vanaf zondag 2 oktober tussen 18.55 uur en 19.25 uur.

---

------------
Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6 718 598 of karin.bouwknegt@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.persdienstrtlnederland.nl bezoeken.

© 2005 RTL Nederland / IP