NPS/VARA/VPRO

Uitzending : zondag 16 oktober, ca. 12.05-13.05 uur, Nederland 3. Herhaling zondagnacht in de 'carrousel' op Nederland 3 en maandagmiddag 13.20 op Nederland 1

// Terrorisme en het strafrecht

> Terrorisme
Voor de vierde keer is Samir A, een van de zeven verdachten die vrijdag werden opgepakt, door justitie gearresteerd. Tot nu toe oordeelde de rechter steeds dat er te weinig bewijs was voor een veroordeling. Een gesprek met advocate Britta Böhler over de reikwijdte en beperkingen van het strafrecht bij het voorkomen van terroristische aanslagen.

> Irak
Zal de grondwet in Irak door de bevolking worden aangenomen en welke gevolgen zal de uitslag hebben voor het door geweld verscheurde land. Midden-Oostendeskundige Robert Soeterik gaat erover in debat met voormalig IKV-voorzitter Mient Jan Faber, die de laatste jaren regelmatig naar Irak reist.

> Eurokritisch
De PvdA was een stevige voorstander van de Europese grondwet, maar wil nu eurokritisch worden. Hoe geloofwaardig is deze verandering van standpunt? Een debat tussen een van de opstellers van het PvdA-nota, kamerlid Adri Duivesteijn, en Tom Eijsbouts, hoogleraar Europees recht.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen.
Presentatie:

Peter van Ingen

Columnist:

Ronald Plasterk

Eindredactie:
Rob de Lange

Webredacteur:

Ralf van Kouwen

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl
Kopieer onderstaande link naar uw browser als de link niet werkt:

http://vpro.dmdelivery.omroep.nl/?eNMrLtTU2NDX7X2RrYmBh8D%2FZ1hAAMpAFxA%3D%3D