Gemeente Weert

Limburgse Vijf Kringen kampioenschappen Politiehondenvereniging Recht Door Zee

Op zondag 16 oktober organiseert Politiehondenvereniging Recht Door Zee gelegen aan de Galgenbergweg te Weert de Limburgse Vijf Kringen kampioenschappen.

Aan dit kampioenschap nemen de vijf kringen deel van heel Limburg. De afzonderlijke Kringen vaardigen de 2 beste (geleider- hond)combinaties af om aan het kampioenschap deel nemen. Deze combinaties hebben reeds in hun eigen afdeling/ kring aan een wedstrijd deelgenomen en zijn hier eerste of tweede geworden, waardoor ze zich gekwalificeerd hebben voor dit kampioenschap. Er nemen dan ook combinaties deel van een hoge kwaliteit.

Onze vereniging bestaat sinds 1972.
De afgelopen jaren zijn er binnen onze vereniging heel wat honden afgericht met als topjaar 2003 toen 7 combinaties het felbegeerde certificaat Politiehond 1 behaalden. Dit jaar gingen er 5 combinaties naar de keuring. Onze Kring wordt vertegenwoordigd door Dhr. Peter Houben met Tanja, de andere combinatie is nog niet bekend.

Het dagprogramma bestaat uit drie verschillende 'afdelingen'. SŽmorgens begint het om 09.00 uur, dan komen de afdelingen 1 en 2 aan de beurt met o.a. volgen, zoeken, springen, zwemmen, revieren( speuren) naar een kist en een helper ( boef) in het bos, voedsel weigeren, voorwerp bewaken, transport en de oefening stil zijn.

SÂŽmiddags om 14. 00 uur begint de afdeling 3, het spectaculaire stelwerk, waar bij de honden getoetst worden op de dreiging met een stok, het schieten met een pistool, het terugroepen van de hond, een helper die op de fiets vlucht en de schijnaanval, waarbij de hond de helper (boef ) niet mag bijten maar enkel mag bewaken na de achtervolging.

Daarnaast is er een hapje en een drankje en zal de wedstrijdcommissie omstreeks 18.00 uur de winnaar bekend maken van deze belangrijke wedstrijd.

Dit kampioenschap wordt door onze vereniging voor de eerste keer georganiseerd op ons oefenterrein gelegen aan de galgenbergweg ( De Gries Hei) te Weert. Dit oefenterrein is gelegen achter het AC Restaurant. Er worden bordjes (tekst:KNPV) geplaatst vanaf de Roermondseweg ter hoogte van Intratuin en via de kraanweg (Leuken) richting Nederweert.

0495-575477 ( tijdens kantooruren)
06 36081221 ( na kantoorartikelen)

Wil Schlenger
pr zaken
namensPolitiehonden
PHV Recht Door Zee
te Weert e.o.
Roeventerschans 3
6031 RR Nederweert

---- --