Ingezonden persbericht


Persbericht

In oktober op BBC ONE en TWO:

Steeds meer Engelsen ziek door seks

en Camila's liefde voor probleemjongeren

6 oktober 2005

PANORAMA

Zondag 16 oktober om 23.15 uur op BBC ONE

Panorama onthult hoe seksueel overdraagbare infecties epidemische vormen aannemen en een enorme druk leggen op de Britse seksuele gezondheidszorg.

In de komende weken start de regering een vijftig miljoen pond kostende reclamecampagne, waarin wordt gewaarschuwd voor onveilige seks. Het is de grootste seksuele-gezondheidscampagne in Engeland sinds 1986. De seksuele gezondheid in Groot-Brittannië gaat snel achteruit: in de laatste tien jaar zijn zaken als gonorroe en HIV meer dan verdubbeld, syfilis leeft weer op (1500 procent meer) en het aantal seksueel actieve mensen onder de vijfentwintig dat geïnfecteerd is met chlamydia, zou nog net geen half miljoen bedragen.

Panorama krijgt exclusief toegang tot patiënten en de staf van een genito-urinaire kliniek in Sheffield. Het programma laat zien hoeveel druk de epidemie legt op de Britse seksuele gezondheidsdienst. In het hele land zijn de wachttijden tot recordhoogte gestegen en veel klinieken worden gedwongen patiënten af te wijzen. Gill Bell, senior-gezondheidsadviseur in Sheffield, vertelt hoe de behandeling van mensen met seksueel overdraagbare infecties 'the survival of the fittest' (het overleven van de sterkste) is geworden.

CAMILA'S KIDS

Woensdag 19 oktober om 22.00 uur op BBC TWO

"Ik denk dikwijls dat een van de kinderen met wie ik bezig ben, op een dag een mes trekt en op me in steekt. En weet je wat ik denk? Dat het maar goed is dat ik dik ben - het is een lange weg voor ze bij mijn hart zijn." (Camila Batmanghelidjh, directeur Kids Company.)

Camila Batmanghelidjh leeft haar leven op het scherpst van de snede. Ze heeft te maken met kinderen die 'hoodies' worden genoemd. Maar Camila's filosofie is gebaseerd op liefde. Kids Company, de liefdadigheidsorganisatie die zij stichtte, heeft het beleid niemand af te wijzen en biedt kinderen een vorm van moederlijke liefde. Een onvoorwaardelijke liefde die geen resultaten verwacht, maar simpelweg bestaat uit zorgen.

Deze film neemt kijkers mee op een tocht met twee van Camila's meest uitdagende jongeren - Rebecca, die verslaafd is aan crack, en haar vriend Junior.

----------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Ingezonden persbericht