Live-uitzendingen Wereldomroep vanuit De Balie

Radio nederland wereldomroep

Live-uitzendingen Wereldomroep vanuit De Balie
Publiek en deskundigen discussiëren tijdens Radio Day of European Culture

HILVERSUM - Op zondag 16 oktober zendt de Wereldomroep live uit vanuit De Balie in Amsterdam. Deskundigen en publiek discussiëren in de Nederlandse, Engelse en Spaanstalige radioprogramma's over thema's gelieerd aan Europa en de Europese cultuur en identiteit. De uitzendingen beginnen om 12.00 uur en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De Wereldomroep organiseert deze openbare uitzendingen in het kader van de Europese 'Radio Day of European Cultures'.

Voor de uitzendingen zijn prominente en deskundige gasten uitgenodigd uit zowel binnen- als buitenland, zoals beiaardier Henk Lemckert, etnoloog Peter Jan Margry van het Meertens Instituut en europarlementariër Emine Bozkurt. Deze gasten debatteren in de programma's met elkaar over 'Europese' thema's. Bijvoorbeeld over de rol van de publieke omroep in Europa ten aanzien van minderheden. Moet een land iedere minderheid een eigen mediakanaal bieden in haar eigen taal of is het beter als minderheden alleen toegang hebben tot de reguliere media? Het aanwezige publiek is van harte uitgenodigd om over de onderwerpen mee te discussiëren.

Deze speciale live-uitzendingen organiseert de Wereldomroep in het kader van de Radio Day of European Cultures. Deze radiodag is een initiatief van de European Broadcast Union / Prix-Europa en heeft als doel de Europese radioluisteraar te laten discussiëren over de Europese identiteit. Veel Europese internationale en nationale omroepen werken hieraan mee. De Wereldomroep werkt voor deze dag samen met Radio Sweden, Radio Prague, verschillende Spaanse regionale stations en de VRT.