Politie Groningen

Persberichten zondag 16 oktober 2005

Provincie Groningen 16-10-2005 - Persberichten uit de regio Groningen. Vandaag 16 uitgebreide berichten

Provincie Groningen: alcohol gebruik


Op de Nieuwstad heeft de politie een 35-jarige stadjer aangehouden. De man reed in zijn auto terwijl hij alcohol had gebruikt. Toen het op een controle aankwam weigerde de verdachte elke medewerking. Aan het bureau werd het rijbewijs ingevorderd. Hij krijgt een proces verbaal voor de weigering alcoholtest. * In Marum werden twee bestuurders, 28 en 37-jaar oud uit Drachten en Grootegast aangehouden met ruim 1 promille alcohol in het bloed. *In Uithuizermeeden hield de politie een 18-jarige snorfietser aan met 1.5 promille alcohol in zijn bloed.
*Ook in Leek kregen twee bestuurders een boete opgelegd voor het rijden onder invloed met ruim 0.5 promille. *In Zevenhuizen zagen agenten een 18-jarige man uit Oosterwolde rijden, terwijl hij rakelings langs geparkeerde autos wist te rijden. Toen hij de politie zag probeerde hij er met hoge snelheid tussenuit te knijpen. Uiteindelijk bracht hij zijn auto tot stilstand. Het bleek dat hij ruim 1.3 promille alcohol in zijn bloed had en niet in het bezit was van een rijbewijs. *In Delfzijl werd op de Kuilsburg een 31-jarige Delfzijlster met snorfiets aangehouden. Ook hij had 1.35 promille alcohol in zijn bloed. Bovendien bleek dat de man een groot keukenmes onder zijn kleding droeg. Volgens zeggen om zichzelf te beschermen. Het mes werd in beslag genomen en de man kreeg een boete opgelegd. *In Ter Apel botste een 35-jarige inwoner van Nieuw Weerdinge met zijn auto tegen de achterzijde van de brommobiel van een 64-jarige inwoner van Ter Apel. De man uit Nieuw Weerdinge bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij controle werd vastgesteld dat hij 1.85 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. De beide voertuigen liepen lichte schade op. *Een 69-jarige inwoner van Nieuwe Pekela kwam met zijn auto op de Provincialeweg dwars op de rijbaan te staan. Getuigen waarschuwden de politie en agenten constateerden dat de man fors alcohol had gebruikt. Hij bleek niet meer in staat zijn voertuig naar behoren te besturen. Aan het bureau weigerde de verdachte ook elke medewerking aan een alcoholtest. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces verbaal uitgereikt.


Groningen: drugsdealers


Bij een contr9ole van een 20-jarige automobilist uit Groningen werd door de politie een ruime hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Agenten zagen de stadjer op de Emingaheerd in een auto rijden. Toen zij de man staande hielden bleek dat de stadjer in de auto reed terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De 21-jarige passagier van de Stadjer bleek bij de controle een tasje bij zich te hebben dat naar weed rook. Bij controle bleek hij bijna 20 zakjes weed bij zich te hebben. De mannen werden meegenomen naar het bureau, waar de weed en een forse som geld in beslag genomen is. Regen de mannen wordt proces verbaal opgemaakt.


Groningen: drugsdealer gooit dope weg


Op de Gelkingestraat heeft de politie afgelopen nacht een 39 jarige man uit Groningen aangehouden. De man probeerde aan voorbijgangers cocaïne bolletjes te verkopen. De passanten waarschuwden aanwezige politie agenten. Zij konden de man oppakken. Tijdens de aanhouding gooide de verdachte een zevental cocaïne bolletjes weg. De verdachte is ingesloten.


Uithuizen: snelheid maniakken


Een 50-jarige motorrijder uit Warffum is zaterdagmiddag door de politie van zijn motor gehaald. De man reed met een snelheid van ruim 150 km per uur over de Provincialeweg in Uithuizen, waar slechts 80 km gereden mag worden. Met enige moeite wisten agenten de man te achterhalen toen hij bij het inhalen van een vrachtauto moest inhouden. De verdachte kon zijn rijbewijs inleveren en de motor werd aan het bureau geplaatst. Een forse boete staat hem te wachten.

Op de Provincialeweg N46 bij Zandeweer bleek een 20-jarige man uit Warffum met zijn auto ook harder te kunnen dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. Deze bestuurder reed ruim 140 km per uur en passeerde zonder enige snelheid beperking de kruising met de N999. De man mocht ook zijn rijbewijs in leveren en kan zijn auto vanaf het bureau laten ophalen. Met een forse boete ging hij huiswaarts.


*In Ten Boer werden nog 8 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogste snelheid bleek 93 km per uur. *In Adorp reden 14 bestuurders te hard met een hoogst gemeten snelheid van 98 km. * In Kornhorn reden 7 te hard met een hoogste snelheid van 104 km.


Oldehove: met auto tegen boom en in de sloot


Op de Aalsumerweg raakte zaterdagmiddag een 34-jarige man uit Zoutkamp met zijn auto van de weg. De bestuurder raakte met zijn wielen in de berm. Toen hij wilde corrigeren kwam de auto in een slip. De auto belandde vervolgens op een boom en kwam daarna op de kop in een sloot terecht. De bestuurder en zijn 21-jarige passagier wisten uit de auto te klimmen. Beiden moesten met letsel naar een ziekenhuis. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen in verband met alcohol gebruik. De auto werd zwaar beschadigd weggesleept.

Zuidhorn: overlast leidt tot bedreiging en vernieling


Op de Blazer in Zuidhorn ontstond zaterdagavond een onrustig sfeertje tussen buurtbewoners en een groep jongeren. Een 18-jarige jongen uit Zuidhorn bedreigde daarbij de bewoners van een van de woningen. Bovendien vernielde de jongen een brievenbus van het pand. Bij komst van de politie vluchtte de groep jeugd het park in. Een tweetal heren werden achter in de omgeving aangetroffen en meegenomen naar het bureau. Een deel van de groep meldde zich later aan het bureau. Diverse jongeren en buurtbewoners werden gehoord. De 18-jarige verdachte werd voor zijn aandeel ingesloten. De overige betrokkenen zijn na verhoor naar huis gestuurd. De politie gaat verder onderzoeken waardoor het incident ontstond.