Utrecht Stad, 10.15 uur

Utrecht 16-10-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht Stad

Verkeersongeval

UTRECHT Zondagochtend 16 oktober rond 01.30 uur kreeg de politie melding van een verkeersongeval op de Waterlinieweg ter hoogte van de afslag Lunetten. Ter plekke trof de politie een personenauto op zn kant aan, terwijl de bestuurder wegvluchtte. De man, 20 jaar oud uit Putten, werd aangehouden vanwege het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij was gewond en is eerst naar het ziekenhuis gebracht, waarna hij verhoord is door de politie.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond rond 23.45 uur kreeg de politie melding dat een man een fiets aan het openbreken was op het Jansveld. Ter plekke kon de politie een 22-jarige Utrechter aanhouden die voldeed aan het signalement. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Fietslichtcontrole

UTRECHT Zaterdagavond 15 oktober heeft de politie tussen 21.00 en 22.00 uur fietslichtcontrole gehouden op het Neude. Twintig fietsers werden bekeurd voor fietsen zonder licht.

Bromfietscontrole

UTRECHT Zaterdag 15 oktober heeft de politie twee bromfietscontroles gehouden. s Ochtends werd gecontroleerd rond de Montalbaendreef, s middag s rond het Moreelsepark. In totaal werden 50 bromfietsers gecontroleerd en werden 47 bekeuringen uitgeschreven aan 28 bestuurders. De bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere het opvoeren van de bromfiets, het ontbreken van een bromfietscertificaat, zonder helm rijden en onterecht oranje stickers voeren.

Autoinbraak

UTRECHT Zaterdagmiddag 15 oktober rond 16.30 uur heeft de politie op de Verlengde Hoogravenseweg een 16-jarige jongen uit Utrecht aan gehouden op verdenking van het openbreken van een auto. De jongen was staande gehouden door getuigen die een knal hadden gehoord, zagen dat een ruit van een auto was ingegooid was en de jongen weg zagen rennen. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Gezamenlijke openbaar vervoerscontrole

UTRECHT Zaterdag 15 oktober heeft de politie in samenwerking met de vervoersbedrijven Connexxion, BBA, Arriva en de GVU een grote controle gehouden in de stads- en streekbussen en tram. De controle werd tussen 15.00 en 22.30 gehouden op de Graadt van Roggenweg. Er werd gecontroleerd op zwartrijden, overlast en het overtreden van de huisregels van bus en tram. Driehonderd reizigers zijn door controleurs van de vervoersbedrijven bekeurd voor zwartrijden en 7 voor het overtreden van de huisregels zoals het zitten met de voeten op de bank. De politie heeft 19 bekeuringen uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs, één voor belediging en 3 voor het overtreden van de huisregels. Twaalf reizigers zijn aangehouden, 6 stonden gesignaleerd voor een straf, 3 voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs, één voor belediging en 2 vreemdelingen, van wie één illegaal in Nederland verblijft en één ongewenste vreemdeling is.

Autovernieler aangehouden

UTRECHT Zaterdagochtend rond 06.00 uur heeft de politie op de Polluxdreef een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van vernieling van meerdere autos. De man was door een getuige achternagezeten waarna de politie hem kon aanhouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Inbrekers aangehouden

DE MEERN - Vrijdagavond 14 oktober rond 21.30 uur kreeg de politie melding van een woninginbraak aan de Van Heemskerklaan. De politie betrapte de inbrekers op heterdaad en kon na een achtervolging twee mannen, van 24 en 30 jaar oud uit Schiedam, in de buurt aanhouden. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Boekendieven aangehouden

UTRECHT Zaterdagochtend 15 oktober rond 8.00 uur heeft de politie drie mannen aangehouden op het Buurkerkhof op verdenking van diefstal van een doos boeken op de Stadhuisbrug. Bij het uitladen van de boeken had een getuige gezien dat zij een doos meenamen en hiermee wegliepen. Op de beschrijving van de getuige kon de politie de drie mannen, van 22 jaar uit De Bilt en van 23 en 32 jaar uit Bilthoven, even later aanhouden. Zij moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. Eén van de verdachten bleek ook nog een boete te moeten betalen voor een eerder gepleegd strafbaar feit.