Eemland zuid 11.30 uur

Utrecht 16-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op vrijdagavond 14 oktober werd van 19.30 uur tot 21.30 uur een controle gehouden op de Emiclaerhof. In totaal kregen 16 fietsers een bekeuring voor het rijden in het voetgangersgebied.

Fietsendief aangehouden

LEUSDEN- Op vrijdagavond werd een fietsendief op heterdaad betrapt. Omstreeks 23.45 uur zag een agent een 28-jarige man uit Amersfoort met een fiets op zijn nek lopen over De Smidse. De man werd gecontroleerd en hij bekende gelijk deze fiets gestolen te hebben. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Net na de diefstal meldde de 25-jarige eigenaar van de fiets uit Leusden zich bij de politie. Hij kreeg direct zijn fiets terug en deed aangifte.

Brandstichter aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden nadat hij een brandje had gesticht. Omstreeks 01.10 uur kregen agenten de melding dat een 34-jarige man (woonplaats onbekend) brand zou stichten in een container aan de Binnen de Veste. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man met nog een brandende lucifer aan. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zaterdagavond- en nacht kreeg de politie meerdere meldingen van kleine prullenbakbrandjes in de binnenstad. Zeer vermoedelijk is de man hiervoor ook verantwoordelijk.

In brand na aanrijding

AMERSFOORT- Op zaterdagavond raakte een man gewond na een aanrijding. Omstreeks 18.10 uur reed een 33-jarige man uit Hoevelaken over de Diamantweg. Hij reed hier nog door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een vluchtheuvel. De man stuurde bij maar kwam nu tegen een andere vluchtheuvel aan. Hierna werd de auto gelanceerd en kwam tegen de auto van een 42-jarige vrouw uit Amersfoort aan. De auto van de vrouw vloog kort na deze aanrijding in brand. Omstanders wisten de vrouw op tijd uit haar auto te halen. De man raakte gewond en werd ter controle vervoerd naar het ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestaat dat de man alcohol had gedronken werd van hem bloed afgenomen. De uitslag van deze test zal na enkele weken bekend zijn.

Tegen lantaarnpaal
LEUSDEN- Op zaterdagmiddag raakte een vrouw gewond bij een verkeersongeval. Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding dat een automobiliste uit Leusden gewond was geraakt na een aanrijding. De vrouw was door onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal aangereden en gewond geraakt aan haar nek. Zij werd vervoerd naar het ziekenhuis.