Rijn&Venen, 11.25 uur

Utrecht 16-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Verkeerscontrole Steinhagenseweg

WOERDEN Vrijdag 14 oktober heeft de politie tussen 16.00 en 20.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Steinhagenseweg. In totaal zijn ongeveer 50 personenautos, aanhangwagens en taxis gecontroleerd en zijn er 36 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (10), het niet-handsfree bellen tijdens het rijden (6) en het niet dragen van de autogordel (6).

Onder invloed

LINSCHOTEN Zaterdagavond rond 20.30 uur kreeg de politie melding dat een automobilist mogelijk onder invloed op de A12 richting Linschoten reed. Op de M.A. Reinaldaweg heeft de politie de bestuurder, een 55-jarige man uit Capelle aan den IJssel, staande gehouden. De man bleek inderdaad onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het politiebureau. Omdat hij niet in staat was om te blazen, is bloed van hem afgenomen. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 14 uur opgelegd.

Scootervernielers aangehouden

WOERDEN - Zondagochtend rond 03.00 uur heeft de politie twee mannen aangehouden vanwege het vernielen van een scooter aan de Utrechtsestraatweg. De politie was naar een melding gegaan van onenigheid en ter plekke werden twee mannen, van 19 jaar uit Woerden en 21 jaar uit Zegveld, aangewezen als degenen die een scooter vernield hadden. De politie heeft beide mannen meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Getuigen aanrijding gezocht

BREUKELEN - Vrijdagochtend 14 oktober rond 08.30 uur heeft een onbekende automobiliste in een paarsblauwe auto een 13-jarige meisje uit Maarssen op de fiets aangereden op de Helmbloem, net voor het fietstunneltje. De automobiliste is even uitgestapt, maar direct daarna weggereden. Het meisje is licht gewond geraakt en haar fiets is zwaar beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding.

Heeft u de aanrijding gezien of weet u wie de bestuurster van de auto is, neemt u dan contact op met de politie van district Rijn&Venen, via telefoonnummer 0900-8844.