Politie Flevoland

Aanhoudingen voor alcohol

Flevoland 16-10-2005 - Afgelopen weekeind heeft de politie binnen de provincie een aantal verkeersdeelnemers aangehouden, omdat zij onder invloed hadden gereden.

Almere - Een 36-jarige automobiliste uit Almere viel surveillerende agenten zaterdagnacht op, omdat zij met haar auto over de Spoordreef slingerde. Het resultaat van haar ademanalyse was 1,18 promille. Verder was haar APK verlopen. Diezelfde nacht is een 37-jarige automobilist uit Amsterdam op de Mondriaanweg aangehouden. Hij viel de politie op, omdat hij niet handsfree belde. Na controle op het bureau bleek de man te rijden met een rijontzegging. Het resultaat van zijn ademanalyse was 1,49. De Amsterdammer is met een rijverbod van 7 uur heengezonden en proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Lelystad In de Atolwijk hield de politie zaterdagnacht een 40-jarige automobilist uit Lelystad aan op verdenking van het rijden onder invloed. Na een melding dat iemand een plaats van een aanrijding verlaten had, ging de politie naar de plek. Volgens een getuige was de man tegen een geparkeerde auto aangereden. De politie vond de 40-jarige en omdat de agenten vermoedden dat hij alcohol gedronken had, is de 40-jarige aangehouden. Op het bureau wilde of kon hij niet meewerken aan een ademanalyse. Proces-verbaal wordt opgemaakt voor deze weigering, voor het verlaten van de ongevalplaats en voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd.

Tollebeek Vrijdagavond hield een motoragent een 34-jarige automobilist uit Tollebeek op de Zuidwesterringweg aan voor het rijden onder invloed. Het resultaat van zijn ademanalyse was 0,56 promille. De man was al eens eerder voor het rijden onder invloed geverbaliseerd en proces-verbaal wordt dan ook opgemaakt. Ook krijgt hij een verbaal voor het onverzekerd rijden. Na verhoor is de 34-jarige heengezonden.

Urk Een 18-jarige snorfietser uit Urk viel zaterdagavond op de Urkerweg op, omdat hij over de weg in plaats van het (brom)fietspad reed. De 18-jarige bleek onder invloed te rijden. Hij had een promillage van 0,68 en krijgt hiervoor proces-verbaal.