Politie Gelderland-Midden

Arnhem -Politie voorkomt confrontatie supporters Vitesse ADO
Publicatiedatum: 16-10-2005 12:37:16

Bij een actie van de politie in Arnhem zijn zaterdagavond 15 oktober 55 aanhoudingen verricht van supporters van Vitesse en ADO Den Haag. De politie had vanuit de bevolking (o.a. via de anonieme tiplijn) meldingen gekregen dat beide supportersgroepen onderling afgesproken hadden elkaar op zaterdagavond, aan de vooravond van de wedstrijd van zondag tussen Vitesse en ADO Den Haag, te treffen om een gewelddadige confrontatie aan te gaan. De politie hield aan de hand van deze tips rekening met ernstige verstoring van de openbare orde. Door de politie werd in het begin van de avond een groep Vitesse aanhangers getraceerd in en rond een cafetaria aan de Volkerakstraat. De supporters hadden zich daar verzameld, om van daaruit naar een plek te gaan om met de ADO Den Haag aanhangers te vechten. In totaal 45 Vitesse supporters werden aangehouden. In een geparkeerde auto van een van de supporters trof de politie enkele knuppels aan. Deze zijn in beslag genomen.
Later op de avond werden ook groepjes ADO Den Haag supporters in de stad getraceerd. 10 van hen konden worden aangehouden. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau. Alle supporters zijn aangehouden op grond van art. 140 Strafrecht (lid van een criminele organisatie). 19 Vitesse aanhangers en 10 ADO aanhangers zitten momenteel nog vast. De anderen zijn na verhoor heengezonden.

voor nadere informatie:
Peter Meijer
06-53187522

---

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na aanrijden voetganger
Publicatiedatum: 16-10-2005 12:34:52

Een 50-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het doorrijden na een ongeval. Een 81-jarige vrouw uit Elst was daarbij gewond geraakt. Omstreeks één uur werd door getuigen de politie gewaarschuwd nadat ze gezien hadden dat op het Stationsplein een vrouw was aangereden door een motorrijder. De motorrijder was na het ongeval doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Door de getuigen was het kenteken van de motor opgenomen. Agenten wisten aan de hand daarvan de bestuurder te traceren. Het bleek om de 50-jarige Arnhemmer te gaan. De man werd thuis aangehouden en had verklaard de motor van zijn echtgenote te hebben geleend. De man bleek tevens geen motorrijbewijs te hebben en was volgens zijn zeggen na de aanrijding in paniek geraakt. De 81-jarige Elstse had als gevolg van de aanrijding beenletsel opgelopen maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De aanrijding was ontstaan nadat het slachtoffer op het Stationsplein uit een bus was gestapt en voor de bus langs de rijbaan op liep. Op dat moment naderde de Arnhemmer, die een aanrijding niet meer had kunnen voorkomen. Tegen de 50-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 16-10-2005 12:34:26

De Arnhemse politie heeft zaterdag twee mannen aangehouden na meldingen van huiselijk geweld. In een woning in de wijk Rijkerswoerd werd een 35-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van vernieling. Ook zou hij zijn 34-jarige vrouw hebben bedreigd met de dood. De twee bleken in een echtscheiding te zijn verwikkeld en hadden ruzie gekregen. Daarbij zou de man de woning zijn binnengedrongen. Ook zou hij gedreigd hebben de vrouw dood te schieten. Gewaarschuwde agenten troffen de twee nog in de woning aan terwijl de ruzie nog gaande was. De Arnhemmer werd daarbij aangehouden. Hij is later na verhoor vrijgelaten. Bij de man werd overigens geen wapen aangetroffen. In de wijk Elderveld hield de politie een 39-jarige Arnhemmer aan nadat hij zijn even oude ex-echtgenote met een fles op het hoofd zou hebben geslagen. De vrouw was daarbij licht gewond geraakt en de woning uitgevlucht. Gewaarschuwde agenten hielden de Arnhemmer even later in de woning aan. Hij was daar tegen de wil van de vrouw binnengekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---