Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 oktober 2005

aanvulling persbericht zaterdag - drankrijders betrapt
De gemelde alcoholcontroles van vrijdagavond/zaterdagnacht, vonden plaats na afloop van de voetbalwedstrijd van de Graafschap - Excelsior.
De controles vonden op meerdere lokaties in de Achterhoek plaats.
In totaal werden 360 blaasproeven afgenomen en geen 25 zoals zaterdag abusievelijk werd genoemd. Er waren 16 politiemensen belast met de controles.


Winterswijk - Drie lastige mannen opgepakt

De politie heeft zondagnacht (16/10) op de Markt in Winterswijk drie mannen aangehouden nadat aanvankelijk een 21 jarige man uit Aalten omstreeks 02.00 uur uit een horecazaak was gezet. Op straat bleef de man lastig en wilde weer naar binnen. Hij voldeed niet aan een politiebevel om weg te gaan, waarop hij werd ingerekend.
Een 36 jarige man uit Winterswijk die op zijn brommer kwam aanrijden en zich met het incident wilde bemoeien werd aangehouden nadat bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 1,8 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Een 33 jarige Winterswijker die achterop de brommer zat probeerde met zijn helm de man uit Aalten tegen zijn hoofd te slaan. De politie greep op tijd in en kon de klap voorkomen. Ook deze Winterswijker voldeed niet aan een politiebevel om te verdwijnen, waarna hij werd ingerekend en naar het politiebureau vervoerd. Tegen alle drie is een proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Politieman gewond bij vechtpartij

Een politieman uit Doetinchem is zondagnacht (16/10) licht gewond geraakt bij een vechtpartij op de Grutstraat in Doetinchem. De vechtpartij vond omstreeks 04.45 uur op straat plaats, tussen een groep van naar schatting 15 mannen.
Nadat de politie een 32 jarige man uit Zelhem uit de groep had gehaald en had aangehouden sloeg hij de politieman in zijn gezicht, die daarbij ook enkele lichte brandwonden opliep door een brandende sigaret.
De man uit Zelhem werd voor nader onderzoek ingesloten.


Doetinchem - fietsendief betrapt

Een 18 jarige man uit Doetinchem is zondagnacht (16/10) op het Stationsplein op heterdaad betrapt met een gestolen fiets. Terwijl de man zelf fietste, vervoerde hij aan de hand naast zich een zwarte oma-fiets, die ontvreemd bleek te zijn. De man kon met veel moeite door de politiemannen worden overmeesterd. Hij bleef zich ook na de aanhouding tijdens het overbrengen met de politieauto en daarna in het politiebureau heftig verzetten.
Uiteindelijk is hij voor nader onderzoek ingesloten.


---- --