Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

16 oktober 2005

Nunspeet - Politie treedt op tijdens horecatoezicht

De politie heeft zondagnacht (16/10) tijdens het horecatoezicht in Nunspeet twee mannen van 19 en 29 jaar aangehouden nadat ze op de Westerlaan verkeersborden omgooiden en op steigers bij woningen klommen. Eén en ander ging omstreeks 02.30 uur met lawaaioverlast voor omwonenden gepaard. Beiden kregen na verhoor op het bureau een boet van E75 ,- opgelegd. Korte tijd later werd op de Westerlaan ook nog een 23 jarige Nunspeter betrapt bij het het omgooien van verkeersborden. Ook hij werd bekeurd. Dezelfde nacht trad de politie op tegen negen wildplassers. Zij kregen een bekeuring. Verder werd er bekeurd voor 2 maal onvoldoende fietsverlichting, 1 maal voor onjuiste bromfietsverlichting, 1 maal voor rijden op een brommer beneden de 16 jaar, 1 maal geen gordel dragen, 1 maal overschrijding snelheid, 1 maal rijden in gesloten verklaring, 2 maal niet tonen ID-kaart.

Epe - Met 132 langs kanaal

De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs van een 21 jarige man uit Epe ingenomen nadat hij met zijn auto met een snelheid van 132 km. per uur over de Kanaalweg reed. Ter plaatse geldt een limiet van 60 km. per uur.

Heerde - jongelui moeten troep opruimen

De politie heeft vrijdagavond (14/10) een aantal jongeren in het Van Meurspark in Heerde de troep die ze gemaakt hadden op laten ruimen. De jongelui werden aangetroffen nabij de muziekkoepel. Een jongen die met zijn brommer over het voetpad jakkerde is daarvoor bekeurd.

Heerde - Jongeman bekeurd voor vandalisme

Een 20 jarige man uit Enschedé is zondagnacht (16/10) op de Dorpsstraat in Heerde door de politie bekeurd voor vandalisme, nadat hij daar een aantal fietsen omver had getrapt. De jongeman was kort daarvoor uit een horecazaak gezet. De fietsen raakten niet beschadigd.

Putten - Man ingesloten na verzet en belediging

De politie heeft zondagnacht (16/10) een 35 jarige man uit Putten ingesloten nadat hij politiemensen op straat beledigde en bij de aanhouding zich bleef verzetten. De politie trof de man rond 00.20 uur slingerend en zonder verlichting aan op zijn fiets in de Stationsstraat in Putten. Toen hij op zijn fietsgedrag werd aangesproken riep hij onmiddellijke beledigende teksten. Hij werd daarop aangehouden waarna hij zich verzette. Hij werd tenslotte voor nader onderzoek ingesloten.

Ermelo - Boetes tijdens horecatoezicht

Tijdens het horecatoezicht in Ermelo heeft de politie zondagnacht (16/10) een 36 jarige man uit Ermelo bekeurd voor wildplassen. Een 20 jarige Puttenaar kreeg een boete voor het drinken van alcohol op straat. Tegen een 39 jarige man uit Ermelo werd proces-verbaal opgemaakt terzake belediging van een politieman.


---- --