Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt ernstig verkeersongeval op A67 - 3
Datum: 16-10-2005
Tijd bericht: 10:52
Plaats: Blerick

Bij het verkeersongeval op de A67 zaterdagmiddag waren een moeder (32) en haar 4 kinderen in de leeftijd van 1, 6, 8 en 10 jaar uit Goes betrokken. De 10-jarige dochter werd in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis te Nijmegen, ze werd per traumahelikopter daarheen gebracht. De 1-jarige jongen raakte niet gewond, hij werd uit voorzorg wel in het ziekenhuis van Weert onderzocht maar werd later op de avond door familie opgehaald. De 8-jarige dochter werd met hersenschudding en een armbreuk naar het ziekenhuis te Venlo gebracht en de 6-jarige zoon ging met een beenbreuk naar het ziekenhuis in Geldrop. De 32-jarige moeder werd met hersenschudding opgenomen in het Venlose ziekenhuis. Er werden meerdere ambulances en een traumahelikopter ingezet voor de hulpverlening alsmede brandweer- en politiepersoneel. Tevens werd direct na het ongeval eerste hulp verleend door twee Duitse artsen die op de A67 in de file stonden.
Vermoedelijk heeft de vrouw te laat bemerkt dat er een trekker met oplegger stilstond in verband met filevorming en botste achterop de vrachtauto. De politie heeft meteen een (technisch) onderzoek ingesteld. Ooggetuigen en omstanders werden met medewerking van Bureau Slachtofferhulp opgevangen in het politiebureau te Venlo.

Omstreeks 19.00 uur werd de rijbaan van de A67 richting Duitsland weer vrijgegeven en kon de grote file die was ontstaan zich langzaam oplossen. De file die voor de aanrijding was ontstaan werd veroorzaakt door wegwerkzaamheden aan het baanvak. Hiervoor werd het verkeer ruim tevoren middels een bord gewaarschuwd.