Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmers opgepakt na vernielingen

Publicatiedatum: 16-10-2005 12:33:49

Twee Arnhemmers van beiden 23 jaar zijn zaterdagochtend door de politie in hun woonplaats aangehouden wegens vernieling. Op de Jansplaats werd rond half vijf in de ochtend een van de twee Arnhemmers opgepakt nadat hij een elektriciteitskast had vernield. Getuigen meldden dit aan surveillerende agenten in de binnenstad, die de man op hun aanwijzen konden aanhouden. Het energiebedrijf moest eraan te pas komen om de schade te herstellen. De man is later vrijgelaten en kreeg een dagvaarding uitgereikt. Omstreeks zes uur werd de andere 23-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij een ruit zou hebben vernield van een café in de wijk St. Marten. De man raakte daarbij zelf gewond en was naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen. Inmiddels was de gewaarschuwde politie hem al op het spoor en wist hem in het ziekenhuis aan te houden. De man verklaarde later dat hij tegen de ruit had geleund en dat het glas het daardoor had begeven. De man toonde zich bereid tot schade vergoeding. Hij is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstallen: acht verdachten aangehouden
Publicatiedatum: 16-10-2005 12:33:21

Door de Arnhemse politie zijn vrijdag en zaterdag in totaal acht verdachten aangehouden na winkeldiefstallen in de stad. Op winkelcentrum Presikaaf werd vrijdagmiddag een 40-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man zou bij verschillende winkels diverse goederen hebben meegenomen zonder af te rekenen (het totaalbedrag is nog onbekend). Een beveiligingsmedewerker betrapte de Nijmegenaar en droeg hem over aan de politie. Een achttienjarige Arnhemmer werd die dag even later aangehouden nadat hij etenswaar gestolen zou hebben uit een winkel aan de Vrij Nederlandstraat. Ook hij liep tegen de lamp en werd aan de politie overgedragen. Twee jeugdige Arnhemmer van 15 en 16 jaar werden vrijdagnamiddag aangehouden nadat ze bij een warenhuis aan de Ketelstraat kleding zouden hebben gestolen. Een beveiligingsmedewerker vatte hen in de kraag. Later bleek de 16-jarige niets verweten te kunnen worden. De 15-jarige werd doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf. Op de Roggestraat werd even later een 36-jarige man uit Dronten aangehouden. Hij werd door een beveiligingsmedewerker betrapt op diefstal van een bril. Een 30-jarige Arnhemmer liep vrijdagavond even voor zes uur tegen de lamp bij een zaak aan het Kleine Oord nadat hij levensmiddelen had meegenomen zonder af te rekenen. Op zaterdag werden nog eens twee verdachten opgepakt na winkeldiefstallen. In Presikhaaf hield de politie een 39-jarige Arnhemmer aan nadat hij koffie had meegenomen zonder af te rekenen. Een 32-jarige Nijmegenaar werd aangehouden nadat hij in een warenhuis aan de Ketelstraat kleding zou hebben gestolen. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten nadat proces-verbaal was opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jongeren opgepakt na baldadigheid

Publicatiedatum: 16-10-2005 12:32:51

De Arnhemse politie heeft vrijdagavond in de wijk Angerenstein zes Arnhemse jongeren in de leeftijd van vijftien tot en met zeventien jaar aangehouden op verdenking van baldadigheid op een bouwterrein. De jongens zouden met vuurwerk en aangetroffen gasflessen hebben gerommeld, waardoor er een enorme knal veroorzaakt werd. Agenten besloten na eerdere klachten een oogje in het zeil te houden en hoorden rond half acht wederom een flinke knal. Daarbij zagen ze ook een aantal jongeren wegrennen. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van het zestal. De jongens bekenden hun aandeel in de zaak en zijn na verhoor weer vrijgelaten. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt. De beheerder van het bouwterrein heeft op verzoek van de politie maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---