Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Naam: Harrie Holslag 053-4555588

Vrouw mishandelt

Ex man slaat vrouw op het hoofd

Almelo

Op zaterdag 15 oktober omstreeks 21.00 uur wordt een 33 jarige Almelose mishandeld door haar ex-man. Zij liet haar honden uit op een grasveld in de Kerkelanden in Almelo toen zij van achteren op haar hoofd werd geslagen. Zij kwam hierdoor te vallen en haar tas werd weggenomen. Door de klap was de vrouw behoorlijk in de war. Haar 42 jarige ex-man werd even later aangetroffen in de woning van de vrouw. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. (05-131127)

Rijden onder invloed

Bestuurder zwaar onder invloed

Enschede

Getuigen melden op zaterdag 15 oktober omstreeks 23.30 uur dat de bestuurder van een personenauto over de Usseler Rondweg reed, die kennelijk iets te diep in het glaasje had gekeken. De bestuurder, een 50 jarige Enschedeer werd bij zijn woning aangetroffen en gecontroleerd. Hij kon amper op zijn benen staan en de blaastest leverde dan ook een resultaat op van 2,75 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (05-131165)

Taxirit

Verdachte wil taxirit van politie en eindigt in cel

Enschede

Op zondag 16 oktober omstreeks 02.10 uur zijn agenten bezig met de afronding van een kleine aanrijding op de Oude Markt in Enschede. Eén van de aanwezige personen, een 36 jarige man uit Denekamp wilde van de politie een taxi naar huis en ging demonstratief in de opvallende surveillanceauto zitten. Hij verkeerde sterk onder invloed van alcohol. De agenten trokken de man uit de auto en hij verzette zich hierbij hevig. Hij bleef schreeuwen om een lift. Hij werd gesommeerd zich te verwijderen. Hieraan voldeed hij niet, waarna hem de gevraagde taxirit werd gegeven, alleen in de richting van het politiebureau. Hij werd ingesloten voor openbare dronkenschap en ambtsbelemmering. (05-131251)

Mishandeling

Jongen mishandelt

Enschede

Op zondag 16 oktober omstreeks 02.45 uur werd een 15 jarige Enschedeer mishandeld door een viertal mannen op de Langestraat te Enschede. De jongens wilden een horecagelegenheid binnen en werden daarbij aangekeken door een groep van vier jongeren. Zonder dat er verder werd gesproken werd de 15 jarige jongen geslagen en geschopt. Op aanwijzing van getuigen werden twee verdachten, een 16 en 17 jarige Enschedeer, ter plaatse aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer had verwondingen in zijn gezicht. Een nader onderzoek volgt. (05-131211)

Mishandeling

Verdachten aangehouden

Enschede

Op zondag 16 oktober omstreeks 04.15 uur werden surveillerende agenten in het centrum van Enschede aangesproken door een groepje jongeren. Zij vertelden dat zij zonder aanleiding waren geslagen en geschopt door enkele jongens. Eén van de jongens, een 23 jarige Enschedeer bloedde uit zijn mond. De mishandeling werd eveneens gezien via de camerabewaking en mede op aanwijzing van de stadswachten werden even later twee verdachten, twee 22 jarige Oldenzalers aangehouden. De mishandeling vond plaats op de Stadsgravenstraat te Enschede. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. (05-131254)

Rijden onder invloed

Bestuurder negeert rood verkeerslicht

Enschede

Door het negeren van een rood verkeerslicht viel het rijgedrag van een 23 jarige Enschedeer op. De man reed op zondag 16 oktober vanaf de van Lochemstraat rechtsaf de Oldenzaalsestraat in Enschede op. Hij werd vervolgens gecontroleerd en bleek sterk onder invloed. Blaastest leverde een resultaat op van 1,5 promille. In mei van dit jaar werd de verdachte ook betrap op het rijden onder invloed. Het rijbewijs werd ingevorderd en pv wordt opgemaakt. (05-131243)

Winkeldiefstal

Verdachte is notoire veelpleger en blijft vast zitten

Hengelo

Op zaterdag 15 oktober omstreeks 14.30 uur werd een 22 jarige Hengeloer betrapt bij het wegnemen van blikjes drinken in een supermarkt aan de Thiemsbrug te Hengelo. Hij werd na de kassa aangesproken door personeel, waarna de verdachte er tussenuit ging. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Hij werd overgedragen aan de politie. Nader onderzoek wees uit dat de verdachte een veelpleger is en derhalve werd de man ingesloten. (05-131001)

Bedreiging

Twee agenten worden bedreigd door bestuurder scootmobiel

Delden

Twee surveillerende agenten zien op zondag 16 oktober omstreeks 01.00 uur een bestuurder van een scootmobiel rijden over de Europalaan te Delden. De bestuurder wordt door de agenten op de Deldenerstraat aan de kant gezet en bij controle blijkt de man, een 46 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, onder invloed. Bij het eerste contact reageerde de man zeer agressief en wilde direct met de agenten op de vuist. Ook dreigde hij de agenten dood te schieten als hij een geweer had. Hij werd aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor bedreiging en rijden onder invloed ( 0,8 promille). (05-131213)

Zinloos geweld

17 Jarige jongen zonder aanleiding mishandelt

Almelo

Op zaterdag 15 oktober omstreeks 19.00 uur werd een 17 jarige Almeloer zonder enige aanleiding geslagen en geschopt door een groep van ca 5 jongeren. Een en ander vond plaats in de omgeving van de Koornmarkt in Almelo. Ondanks het feit dat er op dat moment veel mensen liepen in de omgeving waren er maar weinig mensen die ingrepen. Met behulp van een drietal voorbijgangers werd de mishandeling gestopt en gingen de verdachten er tussenuit. Als gevolg van de mishandeling werd het slachtoffer gewond aan het hoofd. (05-131095)

Bedreiging

Scooterrijder mishandelt man

Almelo

Zaterdag 15 oktober rond 16.55 uur vindt aan de Ootmarsumsestraat in Almelo een mishandeling plaats. Een 46-jarige Almeloër zit met zijn zoon op een bankje. Op dat moment komt er een 40-jarige scooterrijder aan die de fiets van de zoon omver rijdt. Als de 40-jarige man er iets van wil zeggen, stormt de scooterrijder op hem af slaat hem met z'n helm. Omstanders proberen de man te sussen en deze gaat uiteindelijk een winkel binnen. De man een 40-jarige Almeloër is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. (05-131079)

Bedreiging

Man dreigt met mes

Almelo

Zondag 16 oktober omstreeks 5.00 uur vindt aan de Bartokstraat in Almelo een bedreiging plaats. De politie krijgt een melding van vernieling van een ruit aan de Bartokstraat. Even later komt er een melding binnen van een bedreiging aan de Apollolaan. Daar werd een 52-jarige man uit Almelo met een mes bedreigd. Op basis van getuigenverklaringen kan de politie even later een 20-jarige Almeloër aanhouden die van beide feiten verdacht wordt. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. (05-131244)

Woningbrand

Woning onbewoonbaar na brand

Enschede

Zaterdag 15 oktober omstreeks 14.25 uur vindt aan de Janninksweg in Enschede een woningbrand plaats. De bewoners van het pand konden op tijd hun huis verlaten. Niemand is bij de brand gewond geraakt. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De brandweer had de brand snel onder controle. De woning is onbewoonbaar. (05-131034)


---- --