Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 16 oktober

Alkmaar 16-10-2005 - 12.50 uur

Vrouw verdwijnt in trottoir

Hoorn, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmiddag omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding dat een vrouw op de Poortwachter in Hoorn door het trottoir was gezakt. Ter plaatse bleek een gat in het trottoir te zijn ontstaan van ongeveer twee meter diep en anderhalve meter in doorsnede. Het gat was vermoedelijk ontstaan doordat het zand bij een duiker onder de weg was weggespoeld. Het gat was gedeeltelijk gevuld met water.

Omstanders wisten te vertellen dat een vrouw over het trottoir had gelopen en dat plotseling de trottoirtegels onder haar voeten waren verdwenen. De vrouw, die nog net de rand vast kon houden, werd door omstanders op de kant geholpen. De vrouw werd ter plaatse niet meer aangetroffen. Onbekend is of zij letsel heeft opgelopen.

Diefstal uit woning

Alkmaar, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmorgen werd een 84-jarige vrouw in Alkmaar het slachtoffer van diefstal in haar woning. Omstreeks 11.45 uur werd aangebeld door een vrouw die vertelde de nieuwe buurvrouw te zijn die kennis kwam maken. De buurvrouw liep direct de woning in en liep via de hal en huiskamer door naar de keuken. Daarbij deed zij onopvallend achter de bewoonster de tussendeuren dicht zodat deze geen zicht meer had op de hal en de woonkamer. In de tijd dat de bewoonster aan de praat werd gehouden, werd door een tweede persoon de woonkamer doorzocht. Hier verdwenen geld en sieraden.

Alkmaar, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdag werd tussen 17.45 en 22.15 uur ingebroken in een woning aan de Pallasstraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van de woning met grof geweld te forceren. De vrijstaande woning werd geheel doorzocht. De omvang van de buit is nog niet bekend.

Aanrijding met letsel

Hauwert, zaterdag 15 oktober 2005
Op zaterdagavond omstreeks 19.10 uur raakte vier personen uit Lelystad gewond bij een eenzijdig ongeval op de Hauwert in Hauwert. Een 26-jarige man reed over de Hauwert . Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de auto in een slip en raakte naast de rijbaan, botste tegen een lichtmast en een boom en belandde vervolgens op de kop in de naast de weg gelegen sloot. Drie personen konden door omstanders uit de auto gehaald worden. De vierde (een inzittende) zat echter bekneld. Omstanders hebben enige tijd in het water gestaan om het hoofd van het slachtoffer boven water te houden. De bestuurder liep snijwonden op. Een 21-jarige inzittende liep een beenfractuur op. Een derde inzittende (23 jaar) had een hersenschudding. Deze betrokkenen werden voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Het 22-jarige slachtoffer dat bekneld had gezeten werd met onderkoelingsverschijnselen en een beenfractuur overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Amsterdam.

Alcoholcontrole

t Veld, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagavond omstreeks 22.20 uur lag er een personenauto in de greppel naast de Raaksmaatsweg in t Veld. Bij de auto stond een 48-jarige man uit Winkel die vertelde de bestuurder te zijn geweest. Deze man had alcohol gebruikt. Hij blues 795 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Wervershoof, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagavond omstreeks 22.20 uur werd op De Hoek in Wervershoof een 71-jarige vrouw uit Andijk in een personenauto gecontroleerd. De vrouw blies 715 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum. Ook zij kreeg ene proces-verbaal en raakte haar rijbewijs kwijt.

Alkmaar, zondag 16 oktober 2005

Op zondagmorgen omstreeks 04.45 uur reed een surveillanceauto vanaf de Helderseweg in de richting Kanaalkade. Bij de Geestersingel moest de politie vol in de remmen voor een 41-jarige man uit Alkmaar die vanaf de Geestersingel de Kanaalkade op kwam rijden. Vervolgens reed deze bestuurder snel weg. Verderop kon hij echter worden gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Bovendien werd hij door de politie herkend als een man die vaker is bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. De man werd overgebracht naar het politiebureau om een ademanalyse af te leggen. Hier weigerde hij echter aan mee te werken. De verdachte kreeg hiervoor en voor het rijden zonder rijbewijs een proces-verbaal. Bovendien werd zijn auto in beslag genomen.

Aanhouding na mishandeling

Noord-Scharwoude, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagavond vond er een ruzie plaats tussen twee groepen jongeren in het trappenhuis van de sporthal aan de Dr. Wilminkstraat te Noord-Scharwoude. Een 19-jarig meisje uit Oudkarspel, dat bij een van de groepen hoorde, probeerde de zaak te sussen. Toen de rust enigszins was teruggekeerd wilde het meisje een trap aflopen. Toen zij net op de bovenste tree stond, kreeg zij een harde trap in haar rug. Hierdoor kwam zij ten val en rolde de trap af. De gewaarschuwde politie kon de 17jarige verdachte, afkomstig uit Noord-Scharwoude, ter plaatse aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer heeft aan haar val diverse kneuzingen en schaafwonden overgehouden.

Een 20-jarige jongen uit Noord-Scharwoude deed later op de avond ook aangifte omdat hij tijdens de ruzie op zijn oog gestompt was.

Verkeerscontroles

Castricum, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagavond werd een verlichtingscontrole gehouden op de Zeeweg Soomerwegh in Castricum. In totaal kregen vijf fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Wognum, zondag 16 oktober 2005

Op zondagmorgen werd een uur lange snelheidscontrole gehouden op de Oosteinderweg te Wognum. Hierbij kregen 6 bestuurders een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid: 76 km per uur. De controle vond plaats naar aanleiding van klachten over het verkeersgedrag van automobilisten op deze weg.

Aanhouding door bikers

Alkmaar, zondag 16 oktober 2005

Op zondagmorgen om 03.20 uur reden twee bikers van de politie op de Noorderkade aan de kant van de Kwakelkade. Zij zagen dat twee mannen bezig met het vernielen van - of het inbreken in een bouwkeet. Ongemerkt wisten zij de mannen te benaderen. Het ging om twee Alkmaarders van 22 en 27 jaar oud, die ter plaatse konden worden aangehouden. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.