1e persbericht van zondag 16 oktober 2005

Eindhoven 16-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Automobilist aangehouden na bedreiging agent

Op de Antoon Coolenlaan is zaterdag rond 15.30 uur een 24-jarige automobilist uit Wernhout aangehouden. De man had een bekeuring gekregen omdat hij zijn auto in een groenstrook had geparkeerd. Hij was het hier niet mee eens bedreigde twee agenten met de dood. Naar één van de agenten bleef de man nog bedreigingen uiten toen hij werd aangehouden. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld in woning

In een woning aan de Johannes Buijslaan zijn zaterdagavond twee hennepkwekerijen ontmanteld. Eén kwekerij bevond zich op de eerste verdieping en de ander op zolder. In totaal werden 163 planten en de daarbijbehorende apparatuur in beslag genomen. De in beslag genomen spullen zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennep.

Helmond: Verdachte van poging inbraak aangehouden

Op de Bindersestraat is zaterdag rond 20.15 uur een 25-jarige man uit Someren aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Kerkstraat Zuid op 3 september jl. Een raam van het pand werd vernield om binnen te komen. Voor zover bekend werden geen spullen weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhoudingen na verzet tegen politie

Op de Smalle Haven zijn zondag rond 1.50 uur een 35-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De politie betrapte de 35-jarige man toen hij stond te urineren tegen een winkelruit op de eerdergenoemde straat. De politie wilde de man bekeuren en vroeg naar zijn identiteit. De man werkte niet mee waarop hij aangehouden werd. De 34-jarige vrouw bemoeide zich met de aanhouding. Zij schold een agente uit waarop ook zij werd aangehouden. Tijdens de aanhouding sloeg ze de agente in haar gezicht. Ook werden een 35-jarige man en een 36-jarige vrouw, eveneens uit Helmond, aangehouden. De vrouw probeerde de aanhouding van de vrouw te voorkomen en de man weigerde weg te gaan nadat de politie dit diverse keren had gevraagd. Deze laatste twee verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De andere twee verdachten zitten voor verder onderzoek in de cel.

Deurne: Snorfietster gewond

Op het Korstmos is zaterdag rond 18.00 uur een 24-jarige vrouw uit Deurne de controle over haar snorfiets verloren nadat ze tegen een betonrand botste. De vrouw viel en liep hoofdletsel op. Zij is overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Handel: Automobilist weigert elke medewerking aan alcoholonderzoek

Op een parkeerterrein aan de Handelseweg is zondag rond 3.00 uur een 48-jarige man uit Polen aangehouden. Hij zou tegen een geparkeerd staande auto zijn gereden. De gewaarschuwde politie sprak de man aan en rook een dranklucht bij hem. De man weigerde echter elke medewerking aan een alcoholonderzoek. Toen de agenten de man mee wilden nemen naar het politiebureau verzette hij zich hevig. Er werd pepperspray gebruikt, echter daar reageerde de verdachte niet op. De man is uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau en in de cel gezet voor verder onderzoek. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Leende: Dronken automobilist zonder geldig rijbewijs aangehouden

De politie zag zaterdagmiddag rond 14.10 uur een 47-jarige automobilist uit Soerendonk met hoge snelheid over de Jansborg rijden. Hierbij kwam de man met zijn auto op de weghelft van de tegenliggers terecht waarop de politie hem controleerde. De bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een alcoholpromillage van ruim 1,80 gemeten. Verder onderzoek wees uit dat de man niet mocht autorijden omdat hem zijn rijbevoegdheid was ontzegd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Jongens verdacht van heidebrandje

In het Leenderbos is zaterdagmiddag rond 15.30 uur een brand ontstaan op de hei. De brandweer kon het vuur snel doven. Ongeveer 100 m2 heide brandde af. Verder onderzoek leidde naar twee jongens van 13 en 11 jaar in Leende. De politie sprak hen in een van de ouderlijke woningen van de jongens. Beiden bekenden de brand. De zaak wordt afgedaan via HALT en STOP.