Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barneveld e.o - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 16-10-2005 13:29:32

Het verkeershandhavingsteam heeft zaterdagavond diverse verkeerscontroles gehouden in Barneveld en omgeving. Hieronder een overzicht.
Kootwijkerbroek, Wesselseweg, van 16.30 uur tot 18.30 uur. Van de 83 voorbijgangers zijn drie hardrijders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 99 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan.
Er werden drie mensen bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Lunteren, Lage Valkseweg, van 18.30 tot 20.30 uur. Van de 56 voorbijgangers werden er 5 geflitst voor het niet houden aan de maximum snelheid van 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 102 km/u. 53 automobilisten werden gecontroleerd op het dragen van een gordel, daarvan werden er twee bekeurd. Vier personen kregen een bekeuring voor diverse verkeersovertredingen.
Voorthuizen, Apeldoornsestraat, van 18.00 uur tot 20.30 uur. Van de 550 voorbijganger werden 37 hardrijders bekeurd. Barneveld, Thorbeckelaan, van 20.50 uur tot 22.00 uur. Van de 460 voorbijgangers werden 84 hardrijders bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - man loopt ernstig oogletsel op, Edenaar opgepakt
Publicatiedatum: 16-10-2005 13:26:53

Een 26-jarige man uit Zevenaar is zaterdagochtend vroeg ernstig gewond geraakt aan een oog nadat hij bij een vechtpartij betrokken was geraakt. Het slachtoffer zal waarschijnlijk een oog moeten missen. De politie heeft kort na het voorval een 42-jarige Edenaar aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Rond vijf uur in de ochtend werd bij de Edese politie gemeld dat er op het Museumplein een vechtpartij was geweest waarbij een man gewond was geraakt. Agenten troffen even later de Zevenaarder hevig bloedend aan. De man werd naar het ziekenhuis gebracht waar vastgesteld werd dat de man ernstig oogletsel had opgelopen. Volgens het slachtoffer zou hij bij een ruzie met glas in het gezicht verwond zijn. Op aanwijzen van getuigen konden agenten even later de 42-jarige Edenaar aanhouden op het NS-station. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De politie verricht nog nader onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Scherpenzeel - man slaat agent bij aanhouding

Publicatiedatum: 16-10-2005 13:26:20

Een agent van de politie in Scherpenzeel is zaterdagmiddag licht gewond geraakt nadat hij door een 20-jarige Scherpenzeler was geslagen. De Scherpenzeler zat als passagier achterop de brommer van een negentienjarige plaatsgenoot. Beiden reden over de Stationsweg zonder helm, bovendien bleek de scooter waarop ze reden niet verzekerd. Surveillerende agenten wilden het duo laten stoppen om hen te bekeuren. De bestuurder weigerde echter te stoppen. Na een achtervolging door het dorp lukte het de agenten de twee tot staan te brengen op het Holenvoetplein. De 20-jarige duopassagier weigerde af te stappen, waarna hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich door met een tas, gevuld met bierflessen om zich heen te slaan. Een van de agenten werd daarbij geraakt. De Scherpenzeler kon uiteindelijk overmeesterd worden. De twee zijn later met enkele processen-verbaal naar huis gestuurd. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Leusdenaar aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 16-10-2005 13:25:36

De Wageningse politie heeft zondagochtend een 21-jarige man uit Leusden aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou de woning van zijn ex-vriendin, een 19-jarige vrouw uit Wageningen, tegen haar wil haar woning was binnen gekomen. Daarbij zou ruzie zijn ontstaan en zou de Leusdenaar de vrouw hebben bedreigd en mishandeld. Gewaarschuwde agenten troffen de man nog in de woning aan. Op aanwijzen van het slachtoffer en een getuige werd hij aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw was bij het voorval licht gewond geraakt en deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - auto tegen boom: bestuurder licht gewond
Publicatiedatum: 16-10-2005 13:25:11

Een 20-jarige automobilist uit Nijkerk is zaterdagavond licht gewond geraakt nadat hij op de Overhorsterwerg in Voorthuizen tegen een boom was gereden. Dat gebeurde even voor middernacht. De man had tegenover de politie verklaard de macht over het stuur te zijn verloren. Dat zou een gevolg zijn geweest van te hard rijden, aldus de verklaring van de Nijkerker. Het dragen van de autogordel had er voor gezorgd dat de man licht gewond was. Hij had een kleine hoofdwond opgelopen en zijn enkel bezeerd maar werd ter controle toch naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de Nijkerker raakte total-loss. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk -gewonde bij botsing Barneveldseweg

Publicatiedatum: 16-10-2005 13:24:16

Bij een botsing tussen twee auto's op de Barneveldseweg in Nijkerk is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks acht uur toen een 51-jarige automobilist uit Leusden zich kennelijk verreden had en wilde keren. Een achterop komende taxi, bestuurd door een 54-jarige man uit Nijkerk, merkte de manoeuvre te laat op en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Nijkerker botste in de flank van de wagen van de Leusdenaar en raakte vervolgens een boom. De Nijkerker kwam bij het ongeval met de schrik vrij, even als de Leusdenaar. De passagier van de Leusdense automobilist, een 50-jarige vrouw, liep armletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht. Beide betrokken auto's hadden zware schade opgelopen en moesten worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - dronken bromfietser (51) valt

Publicatiedatum: 16-10-2005 13:23:47

De politie heeft zaterdagavond een 51-jarige man uit Nijkerk in die plaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man bleek tijdens het rijden op de Callenbachstraat tegen een stoeprand te zijn gereden waarna hij was gevallen. Hij bleek uiteindelijk bijna vier keer zoveel aan alcohol in zijn bloed te hebben dan is toegestaan. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor acht waarna de politie werd gewaarschuwd. Agenten roken alcohol bij het slachtoffer, dat overigens niet gewond was geraakt. De Nijkerker moest mee naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 1,9. Er werd proces verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---