Lekstroom 12.00 uur

Utrecht 16-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Gewonden na schietpartij

NIEUWEGEIN- Op zondagochtend raakten 4 personen gewond.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er met een vuurwapen geschoten zou zijn op de Symfonielaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen 4 personen gewond aan. 3 Personen, twee mannen en een vrouw, hadden verwondingen opgelopen door vuurwapengeweld en de mannen werden vervoerd naar het ziekenhuis. De vermoedelijke schutter, van 22-jaar uit Nieuwegein, werd direct aangehouden. Hij moest eerst in het ziekenhuis worden behandeld omdat hij gewond was geraakt door lichamelijk geweld. Uit zijn verklaring blijkt ook dat de twee mannen als verdachten in deze zaak in aanmerking komen. Deze mannen, 27 jaar uit IJsselstein en 36 jaar uit Utrecht, werden, na behandeling in het ziekenhuis, ook aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom; 0900-8844.

Aanrijding

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 oktober vond een aanrijding plaats tussen drie personenautos onder aan de afrit van de A2 aan de Weg der Verenigde Naties. Een 23-jarige automobilist uit IJsselstein is mogelijk door rood gereden en daarbij tegen de auto van een 20-jarige vrouw uit Vianen en de auto van een 23-jarige man uit Nieuwegein gereden. De 20-jarige vrouw is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. Alledrie de autos zijn zwaar beschadigd. Geen van de automobilisten had teveel gedronken.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Bij een alcoholcontrole op de Baronieweg heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 oktober een 31-jarige automobilist uit IJsselstein aangehouden. De man moest mee naar het bureau waar hij 330 ug/l blies. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Verkeerscontrole

VIANEN Op vrijdagavond 14 oktober heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Aime Bonnastraat. In totaal werden 150 automobilisten gecontroleerd op rijden onder invloed. Eén automobilist, een 33-jarige Lexmonder, werd hiervoor aangehouden. Hij was voor de controle van plaats gewisseld met de bijrijdster, maar de politie merkte dit op. De man moest mee naar het politiebureau, waar bleek dat hij teveel had gedronken (286 - 350 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van twee uur. Eén automobilist werd bekeurd vanwege het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Elf fietsers en één motorrijder kregen een bekeuring voor het rijden zonder licht.

Graffitispuiters aangehouden

NIEUWEGEIN Zondagochtend 16 oktober rond 05.15 uur heeft de politie twee mannen van 22 en 23 jaar uit Nieuwegein aangehouden op de Hagestede. De twee waren graffiti aan het spuiten op een te slopen pand. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.