Politie Zeeland


---


W-6703-2005 Oost-Souburger aangehouden na mishandeling plaatsgenoot
In zijn woning heeft de politie zondagmorgen rond 09.00 uur een 24-jarige Oost-Souburger aangehouden.
De man wordt ervan verdacht tijdens een woordenwisseling eerder vanmorgen rond 06.30 uur op het Oranjeplein in Oost-Souburg, een 24-jarige plaatsgenoot met een scherp voorwerp in zijn nek te hebben gestoken. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De vermoedelijke dader is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Wat de precieze aanleiding was tot de woordenwisseling is niet duidelijk. Beide mannen kenden elkaar wel van gezicht.

O-6704-2005 Twee gewonden bij aanrijding in 's Heerenhoek
Ter hoogte van de stoplichten op de Stoofweg raakten zaterdagmiddag rond 15.00 uur twee inzittenden van een personenauto gewond nadat de auto waarin zij zaten in botsing kwam met een vrachtwagen.
De bestuurster van de personenauto, een 74-jarige vrouw uit 's Heerenhoek, wilde komende vanaf de richting Nieuwdorp/Lewedorp rechtdoor de Stoofweg oversteken in de richting van 's Heerenhoek. De vrouw reed het kruisingsvlak op waarna zij vervolgens geen voorrang verleende aan een van rechtskomende vrachtwagen, bestuurd door een 53-jarige man uit Woensdrecht waarna een aanrijding volgde. De 74-jarige bestuurster liep bij de aanrijding een pijnlijke borst op. Het letsel van de 92-jarige vrouw uit 's Heerenhoek die naast haar in de auto zat is niet bekend. Beide vrouwen zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. De personenauto zat aan de voorzijde volledig in elkaar. Ten tijde van de aanrijding knipperden de verkeerslichten i.v.m. werkzaamheden aan de spoorovergang.

O-6705-2005 Motorrijder gewond na val
Op de Oude Rijksweg in Rilland is zaterdagmiddag rond 16.00 uur een 47-jarige man uit Staphorst gewond geraakt nadat hij met zijn motor ten val was gekomen.
De 47-jarige man maakte deel uit van een groep van circa 10 motorrijders en kwam met zijn voorwiel tussen de uitlaat en het achterwiel van de motor voor hem. Hierdoor verloor hij de macht over zijn motor en ging onderuit waarbij hij een verkeersbord raakte die door de klap uit de grond werd getrokken en middendoor boog. De 47-jarige motorrijder is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en een arts van de traumaheli, waarna hij per helicopter is overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam. Vermoedelijk heeft de man bij zijn val een klaplong en diverse fracturen opgelopen. Zijn motor is total loss.

O-6706-2005 Auto in de sloot
Op de Oost Westweg in Kamperland is zaterdagmiddag rond 16.30 uur een 30-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland met zijn auto in de sloot beland.
Door nog onbekende oorzaak reed hij eerst in de linkerberm waarna hij weer terugschoot de weg op en aan de rechterzijde van de weg in een sloot tot stilstand kwam. De 30-jarige bestuurder was uit zijn auto geslingerd. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol was, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De auto waarin de man reed is door het ongeval total loss verklaard.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.