2e persbericht van zondag 16 oktober 2005

Eindhoven 16-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving auto

Op een parkeerplaats aan het Stationsplein is zondagochtend tussen 5.15 en 5.30 uur een 29-jarige Eindhovenaar van zijn auto beroofd. De man had zijn auto gestart en wilde weg rijden toen zijn portier werd opengetrokken. Een onbekende man bedreigde hem vervolgens met een mes en eiste zijn auto. Het slachtoffer is meteen uitgestapt waarop de dader achter het stuur is gestapt. Een tweede man nam plaats op de passagiersstoel. Hierop is het duo zonder verlichting weggereden richting Tongelre. De man met het mes is een forse man met een donkere huidskleur. De man op de passagiersstoel heeft eveneens een donkere huidskleur. Hij droeg een capuchon afgewerkt met bont. De weggenomen auto is een blauwe Renault Clio met het kenteken FB-NG-89. Getuigen van deze beroving of mensen die de gestolen auto hebben gezien kunnen contact opnemen met de recherche van Eindhoven via 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets en brandblusser aangehouden

Op de Wal is zondagochtend rond 6.20 uur een man van 27 jaar uit Waalre aangehouden. Getuigen zagen twee mannen lopen, één met een fiets op zijn nek en de ander met een brandblusser in zijn hand. Toen de mannen werden aangesproken werd de fiets in de Dommel gegooid en de brandblusser op de grond gezet. De mannen zetten het op een lopen. De 27-jarige werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De andere verdachte wist te ontkomen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Aangehouden na schoppen tegen politievoertuig

Op het Stratumseind is zondag rond 00.20 uur een man van 61 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij trapte tegen een politievoertuig. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op het fietspad aan de Aalsterweg is zondag rond 2.10 uur een 60-jarige automobiliste uit Goirle aangehouden. De vrouw was met haar auto over het fietspad gereden en vervolgens tegen een hek gebotst. Zij was onvast ter been en het lukte haar niet om een alcoholtest af te leggen. Het rijbewijs van de vrouw werd ingenomen. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken automobilist rijdt op auto voorganger

Op de Deurneseweg is zondag rond 1.30 uur een 41-jarige automobilist uit Helmond achter op de auto van een 22-jarige vrouw uit Eindhoven gereden. De man bleek veel te veel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 2,50 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten met behulp van pepperspray aangehouden

Op de Zuiderstraat zijn zondag rond 6.15 uur twee mannen van 20 jaar uit Helmond aangehouden. De politie ging ter plaatse na een melding van het vernielen van personenautos op de Kluisstraat. Op het Zuidende zagen ze de twee verdachten staan. Deze renden hard weg bij het zien van de agenten. Op de Zuiderstraat kon één verdachte aangehouden worden. De tweede verdachte kwam echter plotseling hard op een agent afrennen. Ook de andere verdachte zag nu kans om op de agent in te lopen. Hierop werd pepperspray gebruikt om de beide mannen aan te houden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Heistraat is tussen zaterdag 22.30 uur en zondag 11.00 uur ingebroken. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden geld en twee horloges.

Helmond: Aanhouding na huiselijk geweld

In zijn woning in Helmond is zondag rond 13.25 uur een man van 28 jaar aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 18-jarige vriendin hebben mishandeld in hun woning. De vrouw zou bij haar arm gegrepen zijn en aan haar haren zijn getrokken. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Best: Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

Op de DKN B J van Miertstraat is zondag rond 1.30 uur een 20-jarige automobilist uit Best aangehouden. De verdachte was op de Nieuwstraat tegen een geparkeerde auto gebotst en doorgereden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Een alcoholonderzoek wees een promillage van 1,30 uit. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Overlastveroorzaker aangehouden

In zijn flatwoning aan de Akert is zondag rond 1.10 uur een 41-jarige man aangehouden. Tegen hem was zaterdagavond al een proces-verbaal opgemaakt in verband met geluidsoverlast. De man zou toen telkens de deuren van zijn woning hebben dichtgeslagen en met voorwerpen door zijn huis hebben gegooid. Later die nacht kreeg de politie toch weer overlastmeldingen binnen. De man stond toen te schreeuwen in zijn woning. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij met een tweede proces-verbaal naar huis.

Westerhoven: Inbraken

In twee bungalows op een park in Westerhoven is zaterdagavond ingebroken. In beide gevallen werd een raam opengebroken om binnen te komen. Uit één bungalow werden onder meer drie spelcomputers, een digitale filmcamera, een fotocamera en drie mobiele telefoons gestolen. Uit de andere bungalow werden een MP3 speler, vijf mobiele telefoons, twee spelcomputers, een digitale camera, twee notebooks en een PDA gestolen.