Politie Zuid-Holland-Zuid

14, 15 en 16 oktober Dordrecht en ZwijndrechtseWaard

16-10-2005 - 14, 15 en 16 oktober Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

ROOD LICHT
DORDRECHT Vrijdagochtend 14 oktober heeft de wijkpolitie een roodlicht-controle gehouden op de kruising
Rijksstraatweg/Vierlinghstraat. Dit naar aanleiding van signalen die de politie kreeg over schoolgaande jeugd die massaal het rode licht zouden negeren. Gedurende een half uur heeft de buurtagent een controle gehouden en in een half uur tijd beloonde hij acht jeugdigen met een bekeuring voor het negeren van het rode licht. Er passeerden in die tijd 178 fietsers en scooters.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL; GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT- Op de Spuiboulevard is op 14 oktober rond 15.00 uur een 40-jarige fietster uit Dordrecht door een vrachtwagen aangereden. De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schalkhaar stond met zijn vrachtwagen stil op het Spuiplein. Toen het verkeerslicht op groen sprong wilde hij rechtsaf slaan om de Spuiboulevard op te rijden. De vrouw wilde vanaf het Spuiplein rechtdoor oversteken naar de Spuiweg. De vrachtwagenchauffeur zag de vrouw over het hoofd en zo kwamen zij met elkaar in aanraking. De vrouw kwam onder de vrachtwagen terecht en werd een stuk meegesleept. De vrachtwagen stond stil op de Spuiboulevard. De vrouw was aanspreekbaar toen zij per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Uiteindelijk bleek dat ze na behandeling van haar zere knie, hoofdwond en schaafwonden het ziekenhuis weer mocht verlaten. De politie heeft ter plaatse een hoop getuigen gesproken maar om het beeld nog completer te krijgen is zij op zoek naar getuigen die op het Spuiplein stonden en die rechtdoor of rechtsaf wilden slaan. Zij kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

HUISELIJK GEWELD (vervolgbericht 13 oktober 2005) JONGENS BELEMMEREN AANHOUDING
DORDRECHT - De op 13 oktober aangehouden verdachte van huiselijk geweld die op donderdag 14 oktober uit het politiebureau ontsnapte werd op 15 oktober rond middernacht op de Noordendijk/Oranjelaan gezien door twee surveillerende politieagenten. Toen hij de politieagenten zag ging hij er als een haas vandoor. De politieagenten die op dat moment te voet waren vorderden twee fietsen van een groepje jongeren om de verdachte te achtervolgen. Deze jongeren stonden op het Vogelplein. Twee jongens deden zo moeilijk dat in plaats van de ontsnapte verdachte aan te kunnen houden, de politieagenten de twee jongens aan moesten houden. Een meisje wilde de fiets wel geven maar een van de twee jongens belemmerde de achtervolging door voor de fiets te gaan staan. De twee 18-jarige jongens zijn aangehouden en mochten een nacht op het politiebureau doorbrengen. Burgers zijn verplicht hun medewerking aan de politie te verlenen wanneer dit ten goede komt aan, in dit geval opsporing en aanhouding, van een verdachte.

BRAND; getuigen gezocht
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op 15 oktober rond 00.45 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale de melding binnen van brand in een school aan de Laan van Welhorst. De brandweer kwam ter plaatse en al snel bleek dat er een container in brand stond. Aan de achterkant van de school bleek een wand van isolatiemateriaal in brand te staan. De brandweer bluste de brand en trok het isolatiemateriaal van de muur zodat de hitte er uit kon. De branden zijn aangestoken. De hekken rond de school stonden open. Wanneer getuigen weten wie verantwoordelijk is/zijn voor deze branden worden zij gevraagd contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

TE VEEL GEDRONKEN
ALCOHOLCONTROLE
PAPENDRECHT/DORDRECHT- Op diverse locaties (Burgermeester Keijzerweg, Copernicusweg en Rijksstraatweg) in Papendrecht en Dordrecht zijn door de Politie Zuid-Holland-Zuid van 14 op 15 oktober alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 423 blaastesten afgenomen en 8 mensen aangehouden omdat zij te veel gedronken hadden.

DORDRECHT- Op diverse locaties (Halmaheiraweg, Smitsweg, Stevensweg) zijn op 15 oktober alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 102 blaastesten afgenomen en zijn 3 personen aangehouden. Eén persoon omdat hij te veel gedronken had, een ander omdat hij geen gordel droeg en weer een ander omdat hij door rood licht reed.

STALKING
ZWIJNDRECHT- Een 73-jarige man uit Zwijndrecht is op 14 oktober rond 16.00 uur aangehouden. De man viel een71-jarige vrouw lastig door bij haar aan te bellen. De man is ingesloten en inmiddels in verzekering gegaan. De man valt de vrouw al lang lastig door haar te bellen, brieven te sturen en aan de deur te staan. De vrouw wil daar niets van weten. Ze heeft aangifte gedaan van stalking.

TV GELEEND?
DORDRECHT- Op 15 oktober tegen 19.00 uur werden politiemensen gevraagd om naar een camping aan de Rijksstraatweg te gaan. Daar was een eigenaar van een caravan geconfronteerd met een doorzochte caravan en een briefje op tafel Ik heb je tv geleend, de buurman. Ook bleek dat er een fiets weg was. De politie werd gebeld en hield kort daarna in een andere caravan een 35-jarige man aan. In zijn caravan stond inderdaad de televisie. Waar de fiets is, is niet bekend. Naast zijn aanhouding heeft de verdachte van de campinghouder een campingverbod gekregen. De 35-jarige man zegt dat hij het niet gestolen heeft, maar geleend.

STEMMEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op 15 oktober rond 21.00 uur belde een alerte getuige naar de Gemeenschappelijke Meldcentrale. Zij gaf aan dat ze stemmen op het bedrijfsterrein aan de Laan van Welhorst had gehoord. Deze locatie is met ijzeren hekken omheind omdat men aan het bouwen is. Mensen hebben daar s avonds niets te zoeken. Politiemensen snelden naar deze plek en zagen een auto met een Duits kenteken staan. Ze zagen 2 personen wegrennen toen zij de politie zagen. Na een zoektocht zagen zij een vrouw tussen twee zandbulten zitten. Ze verklaarde dat ze samen met een vriend het terrein was opgegaan. De vriend had haar beloofd geld te geven als ze op de uitkijk zou gaan staan. De 30-jarige vrouw uit Capelle a/d Ijssel is aangehouden. De auto is weggetakeld en in beslag genomen. Naar de andere persoon wordt gezocht.

AANRIJDING; BROMFIETSER RIJDT WEG
BROMFIETSER GEZOCHT
DORDRECHT- Op 15 oktober raakten een 50-jarige fietser uit Dordrecht en een onbekende bromfietser elkaar. De 55-jarige fietste over de Reeweg Oost en wilde rechtdoor de Vrieseweg oprijden. Op de kruising werd hij aangereden door een bromfietser waardoor de Hij liep behoorlijke schaafwonden aan zijn gezicht op. De bromfietser reed na de aanrijding weg. Door getuigen, die 112 belden, werd gezien dat er twee bromfietsers vanaf de Toelonselaan de kruising opreden en linksaf de Oranjelaan wilden oprijden. Beide bromfietsen waren grijs/zilver/zwart van kleur en vermoedelijk van het merk Gilera. Ook zijn er sleutels gevonden op de plaats van de aanrijding, waarschijnlijk van de onbekende bromfietser. De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar de bromfietser. Hij kan zich bij het politiebureau in Dordrecht of via 0900-8844(lokaal tarief) melden. Getuigen die weten wie de bromfietser is kunnen zich melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

ZWAAIEN MET MES
DORDRECHT- Bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale kwam op 15 oktober rond middernacht de melding binnen dat er een vechtpartij plaatsvond bij een café aan de Groenmarkt waarbij een man met een mes stond te zwaaien. Binnen enkele seconden waren surveillerende agenten in de buurt en kon de 27-jarige man uit Dordrecht worden aangehouden. De man verklaarde het mes meegenomen te hebben uit zijn keuken. Natuurlijk is het mes in beslag genomen. Waar de ruzie over ontstond is niet bekend.

BRANDENDE AUTOS; Verdachte aangehouden
ZWIJNDRECHT- De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg op 16 oktober rond 03.15 uur de melding dat er een auto op de Havikweg in brand stond. Deze auto stond op een oprit van een woning. De brandweer bluste de brand. De eigenaar van de auto vertelde dat hij twee knapen weg had zien rennen in de richting van de Devel. Op het moment dat de politiemensen stonden te praten met de eigenaar kwam er een melding binnen van een autobrand op de Gruttostraat. De politie gingen erop af en grepen een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht in zijn kraag. Hij is aangehouden. De autos zijn weggetakeld en de eigenaren deden aangifte.

INBRAAK;VEEL SCHADE
ZWIJNDRECHT- Bij een autobedrijf aan de Langeweg is in de nacht van 15 op 16 oktober ingebroken. Onbekenden sloegen een ruit in van een portokabin, namen een autosleutel weg en probeerden met een weggenomen auto via het hek het terrein af te komen. Dat lukte niet. De onbekenden namen een computerscherm mee, vernielden een auto, een hek, een autoruit en een ruit van de portkabin. De Technische recherche doet sporenonderzoek.

KORT EN KLEIN
DORDRECHT- Een bewoonster van een woning aan de Willem Dreeshof belde op 15 oktober rond 15.00 uur naar de Gemeenschappelijke Meldcentrale omdat haar 30-jarige man de boel kort en klein sloeg in de woning. De man zou onder invloed zijn. Politiemensen gingen kijken en troffen veel vernielingen in de woning aan zoals een kapotte televisie, een kapotte stoel en een kapotte vaas. Ook stond de badkamer blank van het water. De man is in de observatiecel ingesloten. Er is aangifte opgenomen van bedreiging.

KLAPPEN
DORDRECHT- Bij een horecagelegenheid op de Houttuinen zijn twee mannen aangehouden. De twee mannen kregen op 16 oktober rond 00.30 uur ruzie met elkaar en gingen met elkaar op de vuist. Bedreigingen ontaarden in een handgemeen. Ook politiemensen kregen klappen. Al scheldend en tierend is een 47-jarige man uit Dordrecht naar het politiebureau vervoerd. In de cellengang aan de Nassauweg ging de man finaal door het lint, sloeg en rende overal tegenaan en gaf kopstoten waardoor hij een behoorlijke hoofdwond opliep. De politiemensen die hem in toom probeerden te houden brachten hem naar het ziekenhuis waar hij hechtingen in het voorhoofd kreeg. Hij had 1100 ugl alcohol in zijn bloed (4,5 keer maximaal toegestane maximumhoeveelheid van 240 ugl), dat is erg veel. Getuigen zullen worden gehoord en de 47-jarige is in verzekering gegaan. Een andere man van 41-jaar uit Dordrecht is eveneens aangehouden.