Politie Zuid-Holland-Zuid

14, 15 en 16 oktober Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

16-10-2005 - 14, 15 en 16 oktober Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

GESLAGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op de Kanaaldijk zijn op vrijdag middag 13 oktober twee naar huis fietsende jongens, zonder reden, geslagen door nog onbekenden. De meldingen kwamen los van elkaar binnen bij de Politie Zuid-Holland-Zuid. De eerste melding was van een 13-jarige jongen uit Sliedrecht die rond 15.15 uur werd geslagen in het gezicht en de andere melding, kort daarna, is van een eveneens 13-jarige jongen uit Sliedrecht die door een jongens op een fiets werd geslagen en geduwd waardoor hij ten val kwam en een slag in zijn wiel opliep. Beide jongens hebben aangifte gedaan.

ONTEVREDEN KLANT
S-GRAVENDEEL- Op 14 oktober rond 17.00 uur is een 37-jarige man uit Woudenberg aangehouden. De man had enige tijd eerder een auto gekocht bij een garage aan de Mijlweg. Daar was hij niet tevreden over. De man wilde de auto omruilen voor een ander. Dat was echter niet meer mogelijk De man overgoot toen de auto met 2 jerrycans benzine en dreigde een verkoper dat hij de auto in brand wilde steken. Dat deed de man niet; hij stapte in de auto en reed twee maal op de 34-jarige medewerker in. Toen de Politie Zuid-Holland-Zuid ter plaatse kwam was de verdachte weg. De medewerker bleek geen ambulance nodig te hebben hij had letsel aan zijn been en hand en was natuurlijk vreselijk geschrokken.. De ontevreden klant belde op een gegeven moment vanaf de Copernicusweg in Dordrecht naar de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 om zichzelf aan te geven. Hij is aangehouden voor poging doodslag/zware mishandeling. Op de achtergrond stond de brandweer ook standby.

ONGEVAL DOOR TE VEEL DRANK
PAPENDRECHT- Op een fietspad langs de A15 kwam een 24-jarige bromfietser uit Sliedrecht ten val. Passanten troffen hem al liggend op het fietspad aan en belden de Politie Zuid-Holland-Zuid. Aan de sporen op het wegdek te zien had hij een behoorlijke val gemaakt. Toen hij opstond maakte de man een afwezige indruk. Nadat hij door het ambulancepersoneel was onderzocht wilde de politie hem toch even laten blazen. De man blies een P; hij had te veel gedronken. De man is uit voorzorg voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Dit gebeurde op 14 oktober rond 17.45 uur.

TE VEEL GEDRONKEN
ALCOHOLCONTROLE
PAPENDRECHT/DORDRECHT- Op diverse locaties (Burgermeester Keijzerweg, Copernicusweg en Rijksstraatweg) in Papendrecht en Dordrecht zijn door de Politie Zuid-Holland-Zuid van 14 op 15 oktober alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 423 blaastesten afgenomen en 8 mensen aangehouden omdat zij te veel gedronken hadden.

DRANK
PAPENDRECHT- Op 15 oktober rond 02.15 uur is een 24-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Dit gebeurde op de Vrijheer van Eslaan. De man viel op omdat hij nogal slingerend over de weg reed. Ook had hij geen verlichting op de fiets. Toen de Politie Zuid-Holland-Zuid hem aansprak en vroeg naar zijn legitimatie, liet hij die zien maar trok hij het vrijwel direct weer uit de hand van de agent. Hij werd ineens zeer agressief. Hij had veel te veel gedronken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Sliedrecht. Daar kwam hij tot inkeer en besefte dat hij toch beter zijn mond had kunnen houden. Hij verliet met een boete van 25 voor het onverlicht fietsen het politiebureau.

INBRAAK BIJ SLAGERIJ EN BLOEMIST
PAPENDRECHT- Bij een slagerij aan de Markt is in de nacht van 14 op 15 oktober ingebroken. Onbekende(n) verschaften zich toegang tot de winkel door op grove wijze de achterdeur open te breken en het doorbreken van een houten bedekking. De inbrekers namen 15 kilo varkenshaas mee. Bij een aangrenzende bloemisterij werd eveneens ingebroken. Daar werd voor in totaal ongeveer 900 aan kassageld en cadeaubonnen gestolen. De Technische Recherche verricht sporenonderzoek.

KLAP
HOORNAAR- Een 14-jarig meisje uit Capelle a/d Ijssel, dat wilde voorkomen dat haar vriendin klappen opliep van een 41-jarige vrouw uit Hoornaar, liep daarbij zelf klappen op. Dit gebeurde op de Giessenland op 14 oktober, tussen 21.30 en 21.45 uur, op straat. Het meisje liep daarbij een opgezette neus en gelaat op. Waarschijnlijk was er al langer wat aan de hand tussen de vriendin en de dochter van de 41-jarige vrouw. De 41-jarige zal gehoord worden door de Politie Zuid-Holland-Zuid. Het 14-jarige meisje heeft aangifte gedaan van mishandeling.

TECHNISCHE VERKEERSCONTROLE
LEERDAM- Op 15 oktober zijn door de Politie Zuid-Holland-Zuid op de Energieweg diverse aanhangwagens gecontroleerd. In totaal werden 13 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor; verkeerde rijbewijzen, het niet op orde hebben van de hulpkoppeling, verkeerde belading en te zware belading.

DRANK.AANRIJDING
ALBLASSERDAM- Getuigen zagen dat een automobilist op 15 oktober rond 19.30 uur tegen een lantaarnpaal reed. Dit gebeurde op de Plantageweg. De getuigen schreven het kenteken op en belden de politie. De Politie Zuid-Holland-Zuid kon de 40-jarige automobilist voor zijn woning in Oud-Alblas kon aanhouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Ook bleek dat de man zoveel had gedronken dat hij een rijverbod kreeg van 11 uren.

MESSEN
LEERDAM- Tijdens een routinecontrole aan de Lingedijk werd op 16 oktober rond 00.15 uur een auto met een bekende van de Politie Zuid-Holland-Zuid gecontroleerd. In de auto van de 26-jarige man uit Leerdam werden vier messen aangetroffen. Daarnaast was de auto onverzekerd. De man moest mee naar het politiebureau waar hij gehoord is. Hij is inmiddels naar huis gestuurd met twee bekeuringen, een dagvaarding en zonder messen.

ECHTELIJKE TWIST; VROUW AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM- Op 16 oktober rond 04.00 uur is in haar woning aan de Zeilmakersstraat een 47-jarige vrouw ambtshalve aangehouden. Zij en haar man hadden een behoorlijke echtelijke twist en de vrouw zwaaide en dreigde met een vleesmes. Getuigen belden met de politie. Toen de politie aanbelde deed een zoon open. Het gegil van de vrouw was duidelijk te horen. De vrouw had veel gedronken en pillen geslikt. Ze kon zich een paar uur later nog maar weinig herinneren.

OMGEKAT
GORINCHEM- Een 40-jarige man uit Rotterdam is door de Politie Zuid-Holland-Zuid op de Willem de Vries Robbeweg aangehouden omdat hij in een omgekatte auto reed. De auto blijkt ontvreemd te zijn in Duitsland en werd in 2001 geïmporteerd. Na verhoor is de eigenaar weer naar huis gestuurd; hij wist daar niets van. De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft de auto in beslag genomen voor nader onderzoek.

AGRESSIEF
GORINCHEM- De Politie Zuid-Holland-Zuid werd op 16 oktober rond 04.00 uur naar de Balensteiger gestuurd, alwaar een agressieve man herrie stond te maken voor de deur. Toen de politie naar zijn legitimatie vroeg kon hij deze niet tonen; de man is vervolgens aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. De 33-jarige man is een bekende van de politie; hij en zijn vriendin hebben al eens vaker behoorlijke ruzie gehad, om te deëscaleren is de man meegenomen naar het bureau.

DRONKEN MAN
GORINCHEM- Op de Kerksteeg zagen surveillerende politiemensen omstreeks 05.00 uur een man liggen. De man bleek na een paar meter te hebben gelopen zomaar weer in slaap te vallen op straat. Niemand ontfermde zich over de man. De 20-jarige man uit Amsterdam is ter ontnuchtering meegenomen naar het politiebureau. Hij krijgt een bekeuring voor openbare dronkenschap.

EI
SLIEDRECHT- Op 14 oktober rond 20.30 uur is op de Genestetstraat een 14-jarige jongen uit Sliedrecht aangehouden omdat hij een ei tegen een deur van een woning gooide. Omdat de bewoner al eerder wat gerommel buiten zijn woning hoorde en naar buiten was gelopen, zag hij wat er gebeurde. De bewoner liep toen naar de eigooier, pakte hem in zijn kraag en nam hem mee naar binnen, waar hij de politie belde. De jongen staat sinds kort bekend als jonge veelpleger. De jongen is aangehouden en voorgeleid. Zijn moeder haalde hem tegen 22.30 uur op.