Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Weekendpersberichten 16 oktober 2005

BERGEN OP ZOOM, 16 oktober 2005

Extra controles in Steenbergen

STEENBERGEN: Naar aanleiding van meldingen van burgers heeft de politie extra controles uitgevoerd in het uitgaansgebied Markt en Kleine Kerkstraat. Over het algemeen gedroegen de bezoekers zich vrij behoorlijk en personeel van de verschillende horecagelegenheden trad als het nodig was kordaat op om overlast binnen en buiten te voorkomen. De politie kwam een maal in actie. Een 27-jarige man uit Steenbergen werd zondagochtend tegen 01:30 uur op de bon geslingerd toen hij uit baldadigheid een aantal hekken omver trapte. Vrienden van de man waren het niet eens met de bekeuring. Maar na een vordering van de politie om te vertrekken werd het snel weer rustig.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

HALSTEREN: Zaterdagmorgen werd in een supermarkt in de Dorpsstraat te halsteren een 57 jarige inwoner uit Stavenisse aangehouden door de politie omdat hij zich schuldig had gemaakt aan de diefstal van een tiental flessen bier, een pak koffie en een pakje haringen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt inbraken kiosk

BERGEN OP ZOOM: Voor de vierde maal is ingebroken in de`stationskiosk aan het Stationsplein. Dit keer gebeurde het om 04:30 uur op zaterdag. Een ruit van de kiosk werd met een trottoirtegel ingegooid zodat de dader in het pand kon komen. Hierna werden uit de kiosk een nog onbekende hoeveelheid shag, sigaretten en snoepgoed ontvreemd. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden voor mishandeling stadsgenoot

BERGEN OP ZOOM: Zondagochtend tegen 02:30 uur heeft de politie een 37-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden voor poging tot zware mishandeling. In een eetgelegenheid in de Potterstraat sloeg hij een 22-jarige stadsgenoot met een asbak. Hierbij raakte het slachtoffer gewond aan zijn hoofd. De twee hadden kort daarvoor ruzie gekregen. Een duidelijke aanleiding voor de ruzie kan de politie voorlopig niet achterhalen. De twee kwamen naast elkaar te zitten in de eettent en gelijk ging het al de verkeerde kant op met over en weer steeds meer ge-had-je-wat. Dit escaleerde via schelden naar de uiteindelijke ram met de asbak. De politie onderzoekt de zaak nog verder, onder andere door nog enkele getuigen te horen. De verdachte is in de loop van zondagmiddag vrijgelaten.

Juwelen op slinkse wijze ontvreemd

ROOSENDAAL: Vrijdagavond rond 17:30 uur is een juwelierszaak in de Tussen de Markten beroofd van mogelijk enkele duizenden euros aan sierraden. Twee mannen met een Oost-Europees uiterlijk kwamen zaak binnen en vroegen informatie over allerlei soorten sierraden. Even later kwam ook een derde man, met soortgelijk uiterlijk, de winkel binnen. Die vroeg ook informatie over allerlei sierraden. Hij deed dit op een steeds irritantere manier, waarmee hij de verkoopster af wist te leiden van het eerdere duo. Die waren ondertussen aan het kijken bij een vitrine kast van de zaak. Hoe ze die kast vervolgens open kregen is voor de politie nog onduidelijk. De verkoopster hoorde wel wat, maar zag niets. Pas toen de mannen allen weg waren, kwam ze erachter dat de sierraden uit de vitrinekast ontvreemd waren.

De vermoedelijke dieven vertrokken richting de Kade. Alle drie waren het forse Oost Europese types. Twee van hen hadden een kaalgeschoren hoofd. Een man had kort zwart haar. Een van de mannen droeg een zwarte jas en grijze trui, terwijl een ander een grijs colbert droeg. Deze man leek een spraakgebrek te hebben, daar hij opvallend traag sprak. De mannen spraken gebrekkig tot zeer gebrekkig Engels.

Auto gestolen

RUCPHEN: Op een tijdstip tussen vrijdagavond 23:00 uur en zaterdagmiddag 14:30 uur is een witte Opel Corsa ontvreemd vanaf De Krijntjes.

Winkeldievegges aangehouden

ROOSENDAAL: Twee 16-jarige Belgische meisjes uit Essen zijn vrijdagavond rond 19:00 uur aangehouden. Uit een winkel in de Roselaar probeerden ze een flesje parfum te stelen. Ze werden gesnapt en overgedragen aan de politie. Beiden kregen een bekeuring van 60 Euro.

Politie onderzoekt zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Vrijdagavond werd een 14 jarige inwoonster uit Roosendaal in een dansgelegenheid in de Stationsstraat te Roosendaal het slachtoffer van zakkenrollerij. Tijdens het dansen zag een dief kans om uit haar tas haar portemonnee weg te nemen. Hierin zat een geldbedrag van 125 euro, haar bankpasje en haar identiteitskaart, alsmede nog enkele andere bescheiden. Het slachtoffer deed bij de politie aangifte die de zaak verder in onderzoek heeft.

Laptop gestolen na inbraak

ROOSENDAAL: Vrijdagnacht werd er ingebroken in een bedrijf aan de Rechtzaad te Roosendaal. Uit het bedrijf werd een laptop ontvreemd. De dader kon in het bedrijf komen door een ruit in te slaan met een steen.

Auteur: Manfredi Mauro