Politie Zeeland


---


Z-6707-2005 Resultaten aangekondigde alcoholcontroles
In Zeeuws Vlaanderen werd tussen zaterdag 19.30 uur en zondagmorgen 05.00 uur de aangekondigde alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 338 blaastesten afgenomen waarvan 7 bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur zaten.
De alcoholcontroles werden gehouden op de Langeweg/Kinderdijk in Axel, de Posthoornweg en de Braakmanweg in Philippine, de Nieuwstraat in Koewacht, de N252 in Sas van Gent en in Terneuzen op de mr. F.J. Haarmanweg, Willem de Zwijgerlaan en de Buitenhaven. Verder werden nog snelheidscontroles gehouden op de Langeweg in Axel, hier waren geen overtredingen, en op de Willem de Zwijgerlaan/Guido Gezellelaan in Terneuzen. Op de laatst genoemde locatie werden 35 passanten gecontroleerd waarvan 1 bestuurder meer dan 50 km te hard reed. Hij werd na een korte achtervolging staande gehouden waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

W-6708-2005 Autobrand in Vlissingen
Op de Sloeweg is zaterdagmorgen rond 11.45 uur de motor van een personenauto spontaan in brand gevlogen.
De inzittenden konden op tijd het voertuig verlaten. Geprobeerd werd nog om de brand te blussen met een poederblusser maar dit had geen resultaat. Brandweer heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat de motor en het voorste gedeelte van de auto volledig uitbrandden.

W-6709-2005 Automobilist rijdt in sloot
Op de Ritthemsestraat in zijn woonplaats is zaterdagavond rond 23.00 uur een 20-jarige Oost-Souburger met zijn auto in de sloot beland.
Door vermoedelijk te hoge snelheid is hij de controle over zijn auto verloren waarna hij in de rechterberm een verkeersbord schampte. Na een stuurcorrectie kwam hij aan de linkerzijde van de weg in de sloot tot stilstand. De 20-jarige bestuurder is met armletsel voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis, zijn auto is echter total loss.

Z-6710-2005 Aanrijding in Terneuzen
Zaterdag rond 19.00 uur vond in Terneuzen een aanrijding plaats waarbij twee personenauto's beschadigd raakten.
Een 30-jarige Terneuzense automobilist reed over de Zuidlandstraat en verleende op het kruispunt met de Axelsestraat geen voorrang aan een 42-jarige plaatsgenote. De 42-jarige automobiliste liep bij de aanrijding vermoedelijk een hersenschuddig en gekneusde ribben op, zij is voor behandeling overgebracht naar ziekenhuis De Honte. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij.

W-6711-2005 Automobiliste rijdt in sloot
Een 18-jarige automobiliste uit de gemeente Goes is zondag rond 01.30 uur op de Werendijke in Zoutelande in de sloot gereden.
Ze bemerkte een bocht naar links te laat op waarna ze hard op de rem trapte en naar rechts stuurde en vervolgens in de sloot belandde. De bestuurster kwam met de schrik vrij, haar auto raakte aan de rechterzijde beschadigd.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.