Persberichten zondag 16 oktober

's-Hertogenbosch 16-10-2005

Winkeldiefstal

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is een 20-jarige vrouw uit Vlijmen aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Arena in 's-Hertogenbosch door een beveiligingsmedewerker betrapt toen ze voor 75 euro sieraden wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Meisje gewond bij ongeval

Rosmalen - Zaterdagmiddag is een 17-jarig meisje uit 's-Hertogenbosch bij een aanrijding gewond geraakt. Ze reed op haar bromfiets over de Rodenborchweg in Rosmalen. Op de kruising van die weg met de Zustersbosweg kreeg ze geen voorrang van een daar rijdende auto bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Rosmalen. De bromfietsster is met een vermoedelijk gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw aangehouden na ruzie

Rosmalen - Zaterdagmiddag is een 25-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Ze had even eerder in een woning in Rosmalen ruzie gehad met een zus van haar. Daarbij had ze haar zus geslagen en geschopt. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is ze heengezonden.

Man aangehouden voor mishandeling

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond is een 40-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had in de Hadewychstraat in 's-Hertogenbosch ruzie met een 47-jarige plaatsgenoot. Daarbij schopte hij tegen deuren. Een 43-jarige buurtbewoner die toevallig buiten was werd ook door de man geschopt. In het ziekenhuis is hij aan zijn daarbij opgelopen verwondingen behandeld. De 40-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Jeugdige automobilist onder invloed

Nieuwkuijk - In de nacht van zaterdag op zondag, rond middernacht, zagen politiemensen een auto zonder verlichting hen tegemoet rijden tussen Nieuwkuijk en Drunen. De politieagenten zijn gekeerd en achter de auto aangereden. Toen de bestuurder merkte dat de politieagenten achter hem aanreden, probeerde hij door harder te gaan rijden te ontkomen. Op het Groenewoud in Nieuwkuijk werd de auto tot stoppen gebracht. De bestuurder bleek een 15-jarige jongen uit Vlijmen te zijn. Hij had de auto van zijn ouders meegenomen zonder dat ze het wist. Bij controle bleek, dat de jongen ook nog te veel had gedronken. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de jongen door zijn ouders opgehaald.

Jongen aangehouden voor huiselijk geweld

Sint Michielsgestel - In de nacht van zaterdag op zondag is een 17-jarige jongen uit Sint Michielsgestel aangehouden. De jongen had na een ruzie met zijn ouders een aantal ruiten van de woning vernield. De jongen is aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig en bedreigde hij de politiemensen met de dood. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Controle verlichting

Vught - Zaterdagavond is op verschillende plaatsen in Vught gecontroleerd op fietsverlichting. Daarbij zijn 15 bekeuringen uitgeschreven omdat de verlichting niet in orde was.

Aanrijding onder invloed en geen rijbewijs

Sint Michielsgestel - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.15 uur, werd gemeld dat op het Margrietplein in Sint Michielsgestel een aanrijding had plaatsgevonden. Een auto bestuurd door een 18-jarige jongen uit Oisterwijk was tegen een geparkeerde auto aangereden. De jongen bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en verder bleek hij te veel te hebben gedronken om te mogen rijden. Voor deze feiten is de jongen bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

Jongen aangehouden voor huiselijk geweld

Uden - Zaterdagavond is een 16-jarige jongen uit Uden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht na een ruzie met zijn ouders in de ouderlijke woning in Uden, zijn moeder met een mes te hebben bedreigd. De jongen is aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en beledigde hij de politiemensen. De jongen is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 02.00 uur, werd op de Marktstraat in Uden een 19-jarige man uit Elsendorp bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.
-----
Megen - Zaterdagavond, rond 23.00 uur, werd op Noord Zuid in Megen een 60-jarige man uit Oss voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.
-----
Oss - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.00 uur, werd op de Raadhuislaan in Oss een 19-jarige snorfietser uit Oss voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 1 uur.
-----
Oss - In dezelfde nacht ook rond 01.00 uur, werd op de Hertogensingel in Oss een 30-jarige man uit Oss bekeurd voor het rijden onder invloed met zijn auto. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 6 uur.

Meisje gewond bij ongeval

Oss - Zaterdagavond is een meisje uit Oss (15 jaar) gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje reed, rond 20.45 uur, met een vriendin over de Inlaat in Oss. Ze reden op de fiets, tegen het verkeer in. Daar werden ze aangereden door een bromscooter die na het ongeval is doorgereden. De meisjes kwamen ten val. Een van de twee meisjes is, met vermoedelijk een beenbreuk, overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. De politie is op zoek naar de bromscooter en de bestuurder.

Inbreker overlopen

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 05.45 uur, werden de bewoners van een woning aan de Willem I Laan in Oss, wakker van het blaffen van hun hond. De hoofdbewoner ging daarop naar beneden en zag dat een raam van de keuken was opengebroken en dat er iemand door de tuin rende. De man zette de achtervolging in en op de hoek met de Emmalaan had hij de onbekende man achterhaald. Hij greep de man vast. Daarbij bedreigde de onbekende man de bewoner, waarop deze man losliet. De onbekende man wist via de Nieuwe Hescheweg te ontkomen. Zover bekend is er niet gestolen uit de woning.

Man aangehouden bij woninginbraak

Oss - Zondagmorgen, rond 10.00 uur, is een 48-jarige man uit Nistelrode aangehouden. Door een politieman, die zijn hond aan het uitlaten was, werd gezien dat de man met spullen van een woning van de Willem II Laan in Oss kwam lopen. De politieman waarschuwde daarop zijn collega's, die de man in Heesch wisten te achterhalen. Bij controle van de man bleken de spullen afkomstig te zijn uit die woning. De man bleek in de woning aan de Willem II Laan te hebben ingebroken. Ook wordt hij ervan verdacht ingbroken te hebben in een woning aan de Willem I laan en aan de Julianalaan de afgelopen nacht. Hij is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Kind gewond bij ongeval

Overloon - Zaterdagmiddag is een 7-jarig jongetje uit Venray gewond geraakt bij een ongeval. Op de Kuluutsheuvel in Overloon werd de jongen aangereden toen hij van achter een geparkeerde auto de rijbaan op liep. Een 64-jarige man uit Overloon kon de jongen niet meer ontwijken. De jongen is met verschillende verwondingen, waaronder een bovenbeenbreuk, overgebracht naar een ziekenhuis.

Aanrijding en te veel gedronken

Cuijk - Zaterdagavond, rond 23.35 uur werd een aanrijding gemeld op de A73 onder Cuijk. Een 27-jarige man uit Helmond die over de die weg reed schrok, waardoor hij een onbeheerste manoeuvre maakte met zijn auto. Door deze manoeuvre kantelde de auto. Bij controle bleek, dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd hij bekeurd. Naast die bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Jongen met bord aan de haal

Oeffelt - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.40 uur, zagen politiemensen een jongen fietsen met een groot bord. Bij controle bleek dat de jongen, 17 jaar uit Cuijk, het bord uit een tuin aan Looi in Oeffelt had meegenomen. Daar stond het in de tuin in verband met de geboorte van een tweeling. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.