Politie Drenthe

zaterdag

Assen 16-10-2005

Politie houdt fietsendief aan

BEILEN - De politie heeft zaterdagmorgen in zijn woning in Hoogeveen een 56 jarige maan aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.De man heeft de diefstal van zeker 9 fietsen bekend. Een getuige meldde bij de politie dat hij had gezien dat iemand bij het NS station Beilen een op slot staande damesfiets uit de stalling had gehaald en had meegenomen in de kofferbak van zijn auto. Via het kenteken kwam de politie uit in Hoogeveen. De man is in verzekering gesteld.

Groninger weet van niets na vernieling ruit

ZUIDLAREN - Een 17 jarige inwoner van Groningen heeft na zijn aanhouding door een portier van een horecabedrijf in Zuidlaren bekend dat hij een ruit van de toegangsdeur van het bedrijf heeft ingeschopt. Bij zijn verhoor verklaarde de jongen zich niets van het voorval te herinneren. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Bejaarde vrouw gewond bij aanrijding

RUINEN - Een 79 jarige fietsster uit Ruinen is zaterdagmorgen met een dubbele beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Ze botste op de parkeerplaats aan De Kamp in Ruinen met haar fiets op een auto, bestuurd door een 60 jarige plaatsgenoot die de parkeerplaats kwam oprijden. Bij de val raakte ze gewond.

Politie pakt alcomobilisten

HOOGEVEEN / ASSEN / BEILEN Bij verkeerscontroles aan de Zuidwoldigerweg de Toldijken en de Alteveer in Hoogeveen heeft de politie zaterdagavond twee automobilisten en een bromfietser van de weg gehaald die onder invloed achter het stuur zaten. Een 52 jarige bestuurder uit Dwingeloo blies 0,65 promille en; hetzelfde als een 43 jarige automobilist uit Noordscheschut. Een 30 jarige bromfietser uit Hoogeveen scoorde 0,8 promille.

Zaterdagnacht liep in Beilen een 32 jarige automobilist tegen de lamp. Hij kwam bij een alcoholcontrole op de Brinkstraat in Beilen op 0,65 promille. Een 17 jarige bromfietser uit Assen spande de kroon met iets meer dan 1,5 promille. Hij viel op omdat hij met twee passagiers over de Brinkstraat reed. Een van de passagiers, een 20 jarige man uit Assen was het niet eens met de aanhouding van zijn vriend en beledigde de agenten met woorden als "kankerpolitie" Ook hij is aangehouden. Bij controle bleek dat er voor hem nog een voorwaardelijke boete van 120 euro openstond wegens eerdere belediging van de politie. Die moet hij nu betalen. Hij is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd. 05 - 189661

Politie houdt inbrekers aan

HAVELTE - de politie heeft zaterdag rond middernacht twee inwoners van 23 en 24 jaar uit Wilhelminaoord aangehouden en ingesloten op verdenking van inbraak in een schaftkeet aan de 2e Meerkampweg in Havelte. In hun auto trof de politie een aantal jerrycans met benzine aan waarvan de herkomst nog moet worden vastgesteld. Een van de verdachten heeft zijn aandeel in de inbraak bekend. 05 - 189617

Commotie rond ontslag

ASSEN - De politie is zaterdagmiddag geconfronteerd met een vechtpartij op de Nieuwe Huizen in Assen, die ontstond nadat een 20 jarige werkneemster wegens disfunctioneren ontslag was aangezegd. De vrouw pikte dat niet en zou gedreigd hebben spullen te vernielen en haar (ex) collega's persoonlijk letsel toe te brengen. Ook zou ze haar familie wel even vragen langs te komen. Even later meldde haar 37 jarige vader zich bij de winkel. Die zou, zonder zich van de situatie op de hoogte te hebben gesteld, zich direct op een van de collega's gestort hebben. De ontslagen vrouw zou ondertussen een verkoopster hebben bedreigd met een hobbymes. Het personeel van de winkel heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. 05- 189515

Bekeuring voor afbranden slootkanten

EKEHAAR - De politie heeft zaterdagmiddag een 68 jarige inwoner van Ekehaar bekeurd omdat hij zonder toestemming de slootkanten aan de Ol Diek in Ekehaar had verbrand. Volgens de man had hij dat gedaan op verspreiding van het giftige St. Jacobskruiskruid te voorkomen. Het kost de man 135 euro op grond van een bepaling uit de Algemene Politie Verordening van de gemeente Aa en Hunze. 05-189511.

Politie houdt discobezoeker aan wegens bezit drugs

TYNAARLO - Op aanwijzing van een portier heeft de politie zaterdagnacht bij een discotheek in Tynaarlo een 18 jarige inwoner van Zuidlaren aangehouden wegens het bezit van een zakje cocaïnepoeder en een zakje hennep. De man was z'n drugs kwijt en hij kreeg een boete van 220 euro en mocht na verhoor weer naar huis. 05 - 189629.

Kerkenveld doelwit autokrakers

KERKENVELD - Zeker acht autobezitters in Kerkenveld zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag het slachtoffer geworden van autokrakers. De auto's stonden geparkeerd in de Talensstraat, de Jan Haarstraat, de Albert van Daatselaarstraat en het Kerkenbovenveen. In alle gevallen werd de portierstijl naar buiten gebogen. Het was de daders te doen om de Radio CD speler. 05 - 189691

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 17 oktober. Collega Ron Reinds ( 0652 - 528707)