Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Politieberichten district Tilburg (15 en 16 okt)

TILBURG, 16 oktober 2005

Aangehouden voor mishandeling
TILBURG Een 35-jarige Tilburger is vrijdag 14 oktober rond 18.30 uur aangehouden omdat hij een 48-jarige vrouw een klap in haar gezicht had gegeven. Dat gebeurde in een woning aan de Frans Lisztstraat waar de man een kamer huurt. Na een woordenwisseling met de vrouw over schoonmaakwerkzaamheden raakte de man geïrriteerd en gaf haar daarop een klap. Na verhoor mocht de man weer naar huis. Wel kreeg hij meteen een dagvaarding mee om zich voor de rechter te komen verantwoorden.

BAARSCHOT Een 36-jarige man is zaterdag 15 oktober kort na middernacht aangehouden nadat hij twee huisgenoten had mishandeld. De man woont samen met enkele Poolse landgenoten in een woning op een bungalowpark in Baarschot en was vrijdagavond laat dronken thuisgekomen. In de woning ontstond een woordenwisseling, waarbij de 36-jarige een man en een vrouw te lijf ging. De twee slachtoffers raakten licht gewond en moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De 36-jarige vechtersbaas is op het politiebureau ingesloten voor het instellen van een verder onderzoek.

Lastige stappers aangehouden
TILBURG Zaterdagmorgen 15 oktober kort na 05. 00 uur trok een hoop herrie op de Heuvel de aandacht van surveillerende agenten. Het bleek dat een 18-jarige vrouw onder luid getier een man te lijf wilde gaan. Nadat de agenten de vrouw sommeerden te vertrekken weigerde zij dat en wilde opnieuw de man te lijf. Inmiddels was er een behoorlijke volksoploop ontstaan en om erger te voorkomen is de vrouw daarop aangehouden en naar het bureau gebracht.

TILBURG - Zondagmorgen 16 oktober rond 05.15 is een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden op de Veemarktstraat. De man maakte deel uit van een groepje stappers dat het op de Heuvel aan de stok had gekregen met enkele anderen. Nadat surveillerende agenten de gemoederen wisten te sussen en de groepen dwongen te vertrekken, liep de 26-jarige steeds weer terug naar de andere groep. Omdat hij daardoor aanleiding gaf tot wanordelijkheden is hij aangehouden en naar het bureau gebracht.

TILBURG Een 15-jarige jongen uit Diessen had zondagmorgen rond 01.00 uur duidelijk te veel gedronken. Hij was zo dronken dat hij door personeel van een horecazaak aan de Heuvelring al geweigerd werd, maar de jongen bleef vervelend terugkomen. Uiteindelijk agenten hem mee naar het bureau. En ook dat ging niet ongemerkt, want de jongen braakte de politiebus onder en deed dat nog een keer over op het politiebureau. Uiteindelijk is hij door zijn moeder opgehaald en naar huis gebracht.

TILBURG Een 21-jarige Tilburger is zondagmorgen om 02.15 uur aangehouden nadat hij in een horecazaak aan de Heuvelring een 28-jarige medewerker van die zaak een kopstoot had gegeven. De Tilburger was als bezoeker in de zaak en kwam verhaal halen omdat een kennis van hem was aangesproken over vervelend gedrag.

Na de kopstoot ontstond er een schermutseling en kon personeel de man en enkele anderen buitenwerken. Inmiddels gewaarschuwde agenten konden de Tilburger aanhouden en naar het bureau brengen.Daar bleek dat de man ook nog te boek stond als een veelpleger. Om die reden is hij ingesloten en blijft daar tot zijn zaak voorkomt.

TILBURG Surveillerende agenten waren zondagmorgen om 02.30 uur op de Heuvelring getuige van het feit dat een 28-jarige Tilburger met een man aan het vechten raakte en hem enkele klappen tegen zijn hoofd gaf. De man kon worden aangehouden.

Het slachtoffer, een 20-jarige man uit Oosterhout was in een horecazaak en ging even naar buiten. Buitengekomen zag hij de 28-jarige vechten met een andere man en probeerde daarop de gemoederen te sussen. De agressie van de 28-jarige keerde zich daarop tegen de man uit Oosterhout en dat ontging daarna de agenten niet.

Aangehouden voor niet bij hebben van identiteitsbewijs TILBURG Agenten die zaterdagmorgen 15 oktober rond 01.15 uur toezicht hielden op het uitgaande publiek op de Heuvel konden dit door het vervelende gedrag van een 20-jarige Tilburger even niet doen. De man wrong zich lopende tussen de agenten door, ging pal voor een van hen staan en maakte een klappende beweging vlakbij het gezicht van een van de agenten. Toen man Tilburger op verzoek van de agenten geen identiteitsbewijs kon tonen was zijn lol snel over. Hij moest mee naar het bureau en zijn balorige gedrag kwam hen daarbij duur te staan.

TILBURG - Een 32-jarige man uit Oisterwijk is zaterdagmorgen even na 05.00 op de Tuinstraat aangehouden omdat hij zich niet kon en wilde legitimeren. De man was door surveillerende agenten betrapt op wildplassen en kreeg daarvoor een bekeuring. Omdat hij zijn naam niet wilde opgeven werd hij aangehouden en volgde een verhoor een politiebureau.

TILBURG - Twee Tilburgers van 28 en 29 jaar zijn zondag 16 oktober om 06.40 uur aangehouden nadat zij bij het politiebureau op de Ringbaan-West met hun herrie de buurtbewoners uit hun slaap hielden. De twee stonden met plastic flessen tegen het metalen hekwerk van het politiebureau te slaan en weigerden te vertrekken toen gewaarschuwde agenten dat van hen eisten. De twee wilden niet weg omdat een maat van in de cel zat.
Na hun verhoor mochten de twee met een dagvaarding op zak weer naar huis.

TILBURG Een 29-jarige Tilburger die zondagmorgen om 03.20 met een aangebroken flesje bier over de Heuvel liep werd daarover aangesproken door surveillerende agenten. Toen hij niet wilde meewerken, zijn naam niet wilde opgeven en geen identiteitsbewijs kon laten zien werd hij aangehouden.

Winkeldieven gepakt
TILBURG Een 37-jarige Tilburger is zaterdag 15 oktober om 15.40 uur in een winkel in de Groenstraat betrapt op winkeldiefstal. De man probeerde met 2 niet betaalde flessen Bacardi weg te lopen. Toen een beveiligingsmedewerker de man aansprak en tegenhield gaf de winkeldief een fles af en nam daarop weer de benen. Getuigen achtervolgden de man en gewaarschuwde agenten zetten eveneens de achtervolging in. De winkeldief verplaatste zich inmiddels per fiets, maar kon kort daarna door de agenten op het Vorstenhof worden aangehouden.

TILBURG Een fles Martini was de buit waarmee een 32-jarige Tilburger een supermarkt aan het Lieve Vrouweplein zaterdagmiddag wilde verlaten. De man was er door personeel op betrapt en kon buiten worden aangehouden. Agenten namen de man daarop voor verder onderzoek mee naar het politiebureau.

TILBURG Een 35-jarige man uit Tilburg is zaterdagmiddag in een bouwmarkt aan de Hestiastraat betrapt toen hij een pak slijpschijven in zijn zak stopte en daarmee de winkel wilde verlaten. Gewaarschuwde agenten namen de aangehouden man mee naar het bureau voor een nader onderzoek. De diefstal kwam de man op een boete van 120 euro te staan.

Gepakt voor rijden onder invloed
GOIRLE - Agenten hielden in de avond en nacht van zaterdag op zondag 15 op 16 oktober een alcoholcontrole op de Tilburgseweg in Goirle en de Turnhoutsebaan in Tilburg. In totaal is van 257 automobilisten een blaastest afgenomen, waarbij 9 keer sprake was van te veel alcohol. Bij de ademanalyse varieerden de geblazen waardes tussen 240 en 500 ug/l. En passant werd ook nog een radardetector inbeslaggenomen.

De controle in Goirle was van 24.00 tot 02.30 uur en daar moesten 220 automobilisten voor een blaastest naar de kant. Twee automobilisten gingen in de fout. (430 en 340 ug/l)

Tussen 03.30 en 06.00 uur verplaatste de controle zich naar de Turnhoutsebaan. Het aanbod was beduidend minder, maar het percentage betrapte automobilisten beduidend hoger. Van de 37 blaastesten waren er 7 waarbij te veel drankgebruik bleek. De geblazen waardes varieerden hier van 240 tot 500 ug/l. Tegen alle bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG - Surveillerende agenten controleerden zaterdag om 01.15 uur uur op deLage Witsiebaan een 37-jarige Tilburgse automobilist. De man had gedronken en blies bij de ademanalyse 420 ug/l. Na verhoor mocht de man weer naar huis. Wel zonder auto, want hij kreeg een rijverbod van 4 uur en natuurlijk een proces-verbaal.

Tilburger door het lint, agent gewond
TILBURG Een agent heeft zondagmorgen een gescheurd trommelvlies opgelopen bij een schermutseling met een 31-jarige man uit Tilburg. Dat gebeurde rond 0.40 uur op de Heuvel waar de agent toezicht hield in het uitgaanscentrum. Agenten zagen de man daar lopen terwijl hij een felle discussie had met een vrouw. Toen de man tussen de stoelen van een terras doorliep en er daar enkele van wegtrapte, was dat voor de agenten het sein om in te grijpen. De Tilburger ging als een wildeman te keer en wist daarbij een agent tegen zijn oor te slaan.

Aangehouden voor schieten met luchtbuks
GOIRLE Twee Goirlenaren van 20 en 21 jaar zijn zondag rond 03.00 uur aangehouden voor het feit dat ze kort daarvoor in het winkelcentrum de Hovel met een luchtbuks op winkelruiten hadden geschoten.. Na de melding van dit feit gingen agenten een kijkje nemen, maar troffen in eerste instantie niemand aan. Omdat de melder een goed signalement van de twee had doorgegeven, kon het duo kort daarna in de Molenstraat worden aangehouden. De buks hadden ze nog bij zich en is inbeslaggenomen.

Auteur: Jan Clarijs