Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Politieberichten district Oosterhout (15 en 16 okt)

TILBURG, 16 oktober 2005

Betrapt op rijden onder invloed
DONGEN - Een 34-jarige automobilist uit s-Gravenmoer is zaterdag op de Vaartweg te Dongen bekeurd omdat hij 2 x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken

EETHEN - Een 23-jarige automobilist uit Genderen werd zondagmorgen om 05.23 uur op de Kleibergsestraat in Eethen aan de kant gezet. De man had teveel gedronken en bij de ademanalyse blies hij 560 ug/l. Met het vooruitzicht van een forse boete kon hij na verhoor weer naar huis. Zonder auto, want hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Hardrijders bekeurd
GEERTRUIDENBERG - Bij vrijdag gehouden snelheidscontroles in Geertruidenberg en Raamsdonk zijn 107 automobilisten geflitst. Ze krijgen binnenkort de acceptgiro in de bus.

Van 09.40 uur tot 12.40 uur werd gecontroleerd op de Statenlaan(50 km). Hier passeerden 499 automobilisten de controlepost en reden er 68 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 73 km per uur. Van 13.10 tot 15.10 uur stond de radarauto op de Heemraadsingel in Raamsdonk. Hier passeerden 426 autos de post en reden er 39 harder dan de toegestane snelheid van 50 km. per uur. Hoogst gemeten snelheid was hier 72 km.

Man aangehouden voor mishandelen zwager
OOSTERHOUT Vrijdagnamiddag is een woordenwisseling binnen een familie uitgelopen op een mishandeling en een vernieling. Een 45-jarige man uit Oosterhout is aangehouden.

Rond 16.00 uur was de 45-jarige op bezoek bij zijn moeder in het bejaardentehuis in de Doelen. Ook zijn 50-jarige zwager was daar. Binnen ontstond tussen de twee ruzie en een handgemeen was het gevolg. Nadat de 45-jarige was vertrokken en gewaarschuwde agenten voor het opnemen van een verklaring met de 50-jarige naar het politiebureau wilden gaan, bleek dat de 45-jarige zich in de buurt ophield. Hij zag kans om zijn zwager weer aan te vallen en enkele klappen te geven. Ook wist hij in het tumult de op de grond gevallen bril van het slachtoffer kapot te trappen.

Aangehouden voor doorrijden na aanrijding
DONGEN - Een 34-jarige man uit s Gravenmoer is zaterdag 15 oktober rond het middaguur aangehouden voor een aanrijding die hij de nacht tevoren op de Kerkebosdreef in Dongen had veroorzaakt. De man bleek ook nog onder invloed van de drank die hij s avonds op had.

Agenten kregen zaterdag de melding dat op de Kerkebosdreef een lantaarnpaal was aangereden. Bij de lichtmast vonden de agenten een bumper met daarop een kentekenplaat. Het zoeken naar de dader zou daarna een simpele klus worden, want het type auto en de kentekenhouder waren immers snel bekend. De veroorzaker hielp daarna zelf ongewild mee aan een snelle oplossing van de zaak.

Terwijl de agenten bezig waren met het onderzoek op de plaats van de aanrijding zagen ze een auto voorbijrijden die van hetzelfde type was als de gezochte. Een controle leerde al snel dat het de gezochte auto was.
De bestuurder bleek nog onder invloed en moest voor een ademanalyse mee naar het bureau. Daar blies hij 515 ug/l. Hij bekende de aanrijding en verklaarde dat hij sindsdien ook niets meer had gedronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve automobilist aangehouden
WAALWIJK Een 38-jarige man uit Kaatsheuvel is zaterdag 15 oktober even voor half zes aangehouden omdat hij opzettelijk een aanrijding had veroorzaakt en de 27-jarige bestuurder van de andere auto had geslagen.

De 38-jarige was geïrriteerd geraakt door het weggedrag van de 27-jarige. Die zou hem geen voorrang hebben verleend. De man reed de auto achterna en wist er op de rotonde bij de Groen van Prinstererlaan voorbij te komen. Vervolgens trapte hij op de rem en een aanrijding was een feit.
Omdat de Kaatsheuvelnaar dacht dat er alcohol in het spel was is hij meteen naar de auto achter hem toegelopen, trok het portier open en gaf de bestuurder enkele klappen. Hij pakte daarop de autosleutels en belde de politie. De politie nam een aangifte op van de bedreigde automobilist en maakt tegen de 38-jarige proces-verbaal op.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
WIJK EN AALBURG Een 35-jarige man is zondag 16 oktober om 02.20 uur aangehouden omdat hij zijn 22-jarige vriendin in hun woning in Wijk en Aalburg had geslagen en haar met een mes had bedreigd. Agenten die ter assistentie waren gevraagd troffen de man in een auto voor de zijn woning aan. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldief aangehouden
Zaterdagmiddag is een 41-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden nadat hij was betrapt bij een poging om met twee paar gestolen schoenen de winkel uit te lopen. Personeel wist de man te achterhalen en over te dragen aan de politie. Na verhoor mocht de man weer naar huis met een boete in het vooruitzicht.

Fietsendieven aangehouden
OOSTERHOUT Met de aanhouding van 6 jongeren hoopt de politie de daders te hebben van de diefstal van fietsen die al een tijd lang gepleegd worden vanaf camping Katjeskelder.
De 6 zijn afkomstig uit Breda en Teteringen en zijn tussen 16 en 19 jaar oud. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Zondagnacht kort na 01.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat beveiligingsmedewerkers 4 jongens het campingterrein hadden zien oplopen. De vier waren vanaf het terrein van een kwekerij op het campingterrein gekomen.
Omdat de link gelegd werd naar de fietsendiefstallen hebben agenten in de bosjes bij het campingterrein postgevat en wachtten daar de ontwikkelingen af.

Enkele uren later was het raak. De agenten zagen om 03.50 uur over het kwekerijterrein 3 jongens aan komen fietsen. Ze hadden ieder een fiets op de nek. Die bleken bij controle afgesloten. Twee jongens, een 19-jarige uit Breda en een 16-jarige uit Teteringen konden meteen worden aangehouden. De derde zag kans er op zijn fiets vandoor te gaan.
Nadat de twee waren overgebracht naar het politiebureau en daar werden ingesloten is op het campingterrein nader onderzoek gedaan. Daar bleek dat nog eens 5 fietsen waren klaargelegd om te worden meegenomen. Nader verhoor van de twee aangehouden jongens leidde naar andere jongeren die bij de fietsdiefstal betrokken waren. In de loop van zondag zijn 4 jongeren, drie van 16 jaar uit Teteringen en een van 18 uit Breda, thuis opgehaald en op het politiebureau ingesloten.

Auteur: Jan Clarijs