Amsterdam RAI
BedrijfsautoRAI 2005 komende week iedere dag tot 22.00 uur open
Eerste editie TVM Chauffeursweekend enthousiast ontvangen

VINK TRANSPORT GROTE WINNAAR VAN 'DE BESTE VAKLUI RIJDEN BIJ ...'

Maar liefst 23 Nederlands grootste transportondernemingen streden een felle finalestrijd tijdens het TVM Chauffeursweekend dat afgelopen weekend plaatsvond, gelijktijdig met The European Road Transport Show (TERTS)/ BedrijfsautoRAI 2005. De felbegeerde prijs voor 'De beste vaklui rijden bij...' ging uiteindelijk naar de firma Vink Transport uit Barneveld. Het TVM Chauffeursweekend, hét evenement van het jaar voor chauffeurs en iedereen die van vrachtwagens houdt, werd zeer enthousiast ontvangen. Het evenement bestond uit een ongekend aantal wereldprimeurs van lichte en zware bedrijfswagens en speciale voertuigen, de finale van "De beste vaklui rijden bij...", de Chauffeursspelen, de chauffeursmarkt met ruim 40 deelnemers, spetterende optredens van bekende Nederlandse artiesten, de oldtimer-rally, en het Nationaal Kampioenschap Radiografisch Trucken. Het TVM Chauffeursweekend vond plaats op 15 en 16 oktober, tijdens The European Road Transport Show / BedrijfsautoRAI 2005 in Amsterdam RAI.

Het TVM Chauffeursweekend werd georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC), een organisatie waarbij meer dan zestig chauffeursverenigingen zijn aangesloten.

"De beste vaklui rijden bij... Vink Transport uit Barneveld"
Het hele jaar door al vonden er voorronden plaats voor "De beste vaklui rijden bij..." waaraan teams van verschillende transportbedrijven deelnamen. In deze wedstrijden kwamen alle aspecten van het prachtige chauffeursvak aan bod.

Het winnende team is van Vink Transport uit Barneveld. De hoofdprijs is een fantastische trofee en een geheel verzorgde reis naar één van de truckfabrikanten naar keuze. Het team koos voor Volvo in Gent, België. Als extra prijs was er een veiligheidstraining voor de 55 chauffeurs van het bedrijf op het TVM Circuit in Duitsland. Op de tweede plaats eindigde de firma Heijmans uit Den Briel en de derde plaats was voor de firma Mijnders uit Melissant.

Ook werd de "Zuinigste Chauffeur van Nederland" bekend gemaakt. De prijs ging naar Hans Brouwer uit Giessenburg, hij kreeg een enorme bokaal met een gouden gaspedaal.

Overige winnaars
Naast de wedstrijd "De beste vaklui rijden bij..." waren er een groot aantal chauffeursverenigingen die het tegen elkaar opnamen tijdens de Chauffeurspelen. Ook deze spectaculaire wedstrijden waren live te volgen. Winnaar is de vereniging "De Peel Truckers" uit Milheze, gevolgd door de "Truckdrivers Brabant" uit Oosterhout.

Een bijzonder onderdeel van het TVM Chauffeursweekend was het Nationaal Kampioenschap Radiografisch Trucken. Aan de start verschenen prachtige miniatuur vrachtwagens die een behendigheidsparcours moesten afleggen. De heer L.Thomassen, consulent bij TVM Verzekeraars, won de wedstrijd.

The European Road Transport Show / BedrijfsautoRAI is van 14 tot en met 22 oktober op werkdagen doorlopend geopend van 11.00 tot 22.00 uur (op vrijdag 14 oktober van 11.00 tot 18.00 uur) en in de weekends van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op internet: www.roadtransportshow.nl en www.chauffeursweekend.nl.

Amsterdam, 16 oktober 2005

Noot voor de redactie /

Amsterdam RAI