RENGER WINT NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP!

Zandvoort, 16 oktober 2005 - Renger van der Zande heeft vandaag op verbluffende wijze gedemonstreerd wie de snelste Formule Renault 2.0 coureur van Nederland is. De Nijmegenaar pakte op het circuit van Zandvoort tijdens de Finale Races niet alleen twee polepositions, twee snelste raceronden en twee keer de overwinning, maar verzekerde zich ook van de titel in het Nederlands Formule Renault 2.0 Kampioenschap! In de eindstand van dit prestigieuze kampioenschap heeft Renger totaal 203 punten bij elkaar geracet en vergrootte het gat naar Junior Strous met maar liefst 53 punten. Met 7 polepositions, 14 podiums en 8 overwinningen in zijn achterzak is Renger met afstand de meest succesvolle formule coureur van Nederland!

Renger kwam, zag en overwon. In de enige kwalificatiesessie van het weekend pakte Renger op zaterdagmiddag de belangrijke poleposition. Hij was op het duinencircuit de EK gangers Carlo van Dam en Junior Strous veel te snel af. Met de opdracht dat de Q-dancer in de eerste race het kampioenschap met een goed resultaat kon binnenhalen, zette hij zijn auto op de grid. Ondanks dat het vijf seconden bord door de wedstrijdleiding niet werd getoond, hield de talentvolle karter de zenuwen bij de start in bedwang en kwam de beroemde Tarzanbocht als eerste door. In de eerste twee ronden konden de overige deelnemers de ontketende rijder van Van Amersfoort Racing nog enigszins volgen, maar moesten hem vervolgens laten gaan. Renger reed totaal in trance over het 4,307 kilometer lange circuit de resterende tien rondjes en verdween langzaam aan de horizon. De Go Fast coureur greep na twintig minuten op overtuigende wijze naar de winst en de titel in het kampioenschap!

Doordat Renger in de eerste race de snelste raceronde wist te noteren, ging de rijder voor de afsluitende race ook van pole van start. Ondanks dat de buit reeds binnen was, stond enkel prestige op het spel van de nieuwe kampioen die goed uit de startblokken kwam. Renger had in het begin van de race enkel serieuze tegenstand te dulden van Carlo van Dam. Renger draaide niet veel later de snelste raceronde en liep in recordtempo weg bij de SG Formula-rijder. Zelfs een plas olie op de baan kon Renger niet stoppen en bekroonde het succesvol verlopen weekend opnieuw met een overwinning!

Met het behalen van de titel stond Renger na afloop van de race nog een grote verrassing te verwachten. Namens Renault Sport kreeg hij in de Renault box een cheque overhandigd, waarbij hij heuse test kreeg aangeboden in een Formule Renault V6 bolide. We zien Renger binnenkort dus voor de eerste keer in zijn carrière schitteren op het Franse circuit van Paul Ricard in de Renault World Series!

Renger: "Ik weet eigenlijk niet meer wat ik moet zeggen. Woorden schieten momenteel te kort. Alles ging zo super! Ik kwam naar Zandvoort om de titel in het kampioenschap veilig te stellen, maar dit had ik zelfs niet verwacht. De auto was echt perfect en ik liep zo snel weg bij de rest. Ik was in de eerste race helemaal in trance en pakte op glorieuze wijze de overwinning en de titel. In de tweede race heb ik enorm lopen trappen en liep opnieuw snel weg bij Carlo. Ik was superdominant en won ook de laatste race van het seizoen. Ik wil Frits, Wilmar, Matthijs, Vincent, Wesley, Stefan, Urfried, Marcel, Roel en in het bijzonder mijn vader bedanken voor een fantastisch seizoen! Ook gaat een dankwoord uit naar Jhartho en conditietrainer Ger Peters en de jongens van Insight F1! Ik ga nu ff flink chillen in de Q-dance Go Fast feesttent en ik denk dat we het vanavond nog erg laat gaan maken!"