Politie Zeeland


---


W-6712-2005 Rijden onder invloed
In zijn woonplaats is in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige Middelburgse automobilist betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Rond 03.00 uur trok hij de aandacht van agenten toen hij op de Nassaulaan geen voorrang verleende aan hun surveillanceauto. Vervolgens kreeg hij een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een boete. Ook kreeg hij een boete voor het geen verlenen van voorrang.

Z-6713-2005 Controles rond Hulst
In Hulst en omgeving is in de nacht van zaterdag op zondag op diverse plaatsen gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol.
Op de Molenstraat in Clinge werd het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige automobilist uit de gemeente Hulst. Uit een blaastest bleek dat hij bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarna hij zijn rijbewijs moest afgeven. Tevens ontving hij een dagvaarding. Op de Hulsterloostraat in Nieuw Namen kreeg een automobilist een rijverbod van 2 uur en een boete.
Tijdens deze controle werden nog de volgende bekeuringen uitgeschreven:
1x fietser zonder verlichting
1x automobilist voor het niet dragen van de autogordel
1x voertuig laten staan met draaiende motor
1x parkeren op een invalidenparkeerplaats

O-6714-2005 Auto weg na woninginbraak
Zondag tussen 00.30 uur en 06.15 uur is er ingebroken in een vakantiewoning aan de Banjaard in Kamperland.
Uit de woning werden o.a. autosleutels weggenomen waarna een bij de woning geparkeerde zwarte Volvo XC90 werd ontvreemd. De auto is voorzien van het Duitse kenteken KLE-FW-69.

O-6715-2005 Diefstal uit auto
Op een parkeerterrein bij Aquadelta in Bruinisse is zaterdag tussen 13.00 uur en 18.00 uur ingebroken in een auto.
Uit de auto werden diverse goederen weggenomen waaronder kleding, visspullen en een paar mobiele telefoons. Schade van de gestolen goederen is niet bekend.

O-6716-2005 Onder invloed rijden zonder rijbewijs
Op de Burenpolderweg in Yerseke is zaterdagavond rond 23.00 uur een 23-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs waarvoor hij eveneens een proces-verbaal kreeg.

O-6717-2005 Kop/staartbotsing in Goes
Op de Oranjeweg in Goes vond zondagmiddag rond 13.00 uur een kop/staartbotsing plaats tussen twee personenauto's.
Een 50-jarige automobilist uit Goes kon niet meer op tijd stoppen toen de auto voor hem, bestuurd door een 56-jarige vrouw uit de gemeente Kapelle, afremde en botste achterop haar auto. De auto van de man raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd, de auto van de vrouw liep deukschade op. Er raakte niemand gewond.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.