Politie Zeeland


---

Z-6718-2005 Ruit vernield van geparkeerde auto
Aan de Peerboom in Westdorpe is tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 01.45 uur een ruit vernield van een geparkeerde auto.
Voor zover bekend zijn uit de auto geen goederen weggenomen.

O-6719-2005 Jongen beroofd van portemonnee en gsm
In Goes is een 17-jarige jongen uit die gemeente in de nacht van zaterdag op zondag beroofd van zijn telefoon en portemonnee.
Tegen 02.00 uur was hij komende vanaf de Markt de Opril ingelopen richting de Keizerstraat waar hij zijn fiets had gezet. De jongen weet zich nog te herinneren dat hij twee personen heeft gezien en ineens op de grond lag waarna zijn portemonnee en telefoon waren verdwenen. Daarna is hij op zijn fiets gestapt en weggereden waarna hij op de Beestenmarkt ten val kwam. Hij is met schaafwonden aan arm en gezicht voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie in Goes is op zoek naar eventuele getuigen die meer informatie kunnen verstrekken over deze diefstal.

Z-6720-2005 Aanrijding in Terneuzen
Op de kruising Dijkstraat/Binnenvaartweg vond zondagmiddag om 14.45 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor.
Een 20-jarige automobiliste uit Terneuzen reed over de Binnenvaartweg en wilde op bovengenoemde kruising linksaf slaan. Hierbij zag ze een tegemoetkomende motor over het hoofd waarna de motor aan de rechterzijde tegen de auto reed. De motorrijder, een 60-jarige man uit Brugge, werd over zijn stuur gelanceerd. Een 53-jarige vrouw uit Maldegem die bij hem achterop zat, werd eveneens gelanceerd en kwam met haar hoofd tegen het dak van de auto. Ze is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. De 60-jarige motorrijder had geen letsel opgelopen. De auto en de motor werden weggetakeld.

Z-6721-2005 Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal
In Terneuzen is zondag rond 15.00 uur een 20-jarige automobilist uit die gemeente tegen een lantaarnpaal gereden.
Hij reed over de Churchilllaan en wilde ter hoogte van Scheldorado een 25-jarige automobilist uit Gent rechts inhalen die reeds was voorgesorteerd om linksaf te slaan. Op het laatste moment wilde de 20-jarige automobilist ook linksaf slaan omdat de rijstrook voor doorgaand verkeer was gestremd. Bij het insturen van de bocht naar links verloor hij de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Vervolgens stapte hij uit zijn auto en ging verhaal halen bij de 25-jarige automobilist uit Gent die zijn auto een eindje verder had geparkeerd. Tussen beide mannen ontstond een handgemeen waarbij de 25-jarige man op zijn hoofd werd geslagen. De 20-jarige automobilist is ter plaatse aangehouden voor mishandeling. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is hij later weer in vrijheid gesteld.

Z-6722-2005 Aanrijding tussen auto en bromfiets
In Schoondijke vond zondag om 17.50 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.
Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Sluis reed over de Koningin Julianastraat en verleende op de kruising met de Dorpsstraat geen voorrang aan een van rechtskomende bromfiets. De bestuurder van de bromfiets, een 17-jarige jongen uit Oostburg, en zijn passagiere, een 17-jarig meisje uit Breskens kwamen hierbij ten val. Ze zijn beide met o.a. verwondingen aan het been, voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland