Persbericht

Dunlop SportMaxx Clio Cup: Dubbel podium voor Marc Koster

Zandvoort - 16 oktober 2005. Marc Koster boekte tijdens de @Home Finaleraces op Circuit Park Zandvoort (17.500 bezoekers) een tweetal podiumplaatsen tijdens de races om de Dunlop SportMaxx Cup. Deze dubbele twee plaats bracht hem uiteindelijk een zevende plaats in het algemeen klassement.

De 12 races tellende serie om de Dunlop SportMaxx Cup 2005 werd afgesloten met een dubbele race op Circuit Park Zandvoort. Voorafgaand aan de eerste race op zaterdagmiddag werd er 's morgens getraind. "Op zich zat ik er goed bij, maar er had zeker meer in gezeten dan de vijfde plaats die ik nu bezette. Dat had alles te maken met het feit dat die sessie zo'n vier minuten te vroeg werd afgevlagd. Juist toen ik een mooi 'sleepje' van Allard Kalff had en naar een tweede trainingstijd leek te rijden werd er afgevlagd. Dan baal je als coureur, want je weet dat het er beter uitzag dan die vijfde plaats van nu. Dat hoort bij het racen, maar het is niet leuk", aldus de coureur uit Blaricum.

De eerste race kende een afstand van 12 ronden en werd -zoals aangegeven- op zaterdagmiddag verreden. "Mijn start was goed en ik kon mij gelijk in de strijd om de eerste posities mengen", vervolgt Koster. "Er werd flink gestreden en het lukte mij uiteindelijk om de tweede plaats achter winnaar Berend Gesman in te nemen. Een mooi resultaat, te meer daar ik voor kersvers kampioen, Allard Kalff, eindigde. Daarbij was mijn rondetijd bijzonder goed en op basis daarvan mocht ik de tweede race, die op zondag verreden zou worden, vanaf de tweede plaats starten."

Die race zou niet alleen de afsluiter van het weekend betekenen, maar sloot ook een interessant seizoen Renault Clio racen af. Voor Marc Koster een jaar met hoogte- en dieptepunten. Zo wist hij al eerder meerdere podiumplaatsen binnen te slepen, maar kwam ook een enkele keer niet aan de finish. "Alle reden dus om er een mooie slotrace uit te persen. Dat leek in de eerste ronde nog bijna mis te gaan. Samen met de pole-sitter Mike Verschuur en de zeer sterk gestarte Alllard Kalff reden wij in de Gerlachbocht driedik naast elkaar. Ik wilde geen onnodige risico's nemen en ging heel even van het gas af. Maar Kalff dacht hetzelfde en daarmee had de later winnaar Mike Verschuur vrij spel. Hij sloeg een gaatje dat met geen mogelijkheid meer dicht te rijden viel. Het lukte mij nog wel om Allard Kalff zijn tweede plaats af te nemen en daarmee kon ik dit jaar afsluiten met nog een tweede plaats. Met iets meer geluk eerder dit seizoen had er zeker meer ingezeten dan de zevende plaats die ik nu in de eindklassering inneem. Aan de andere kant heb ik dit jaar wel veel plezier beleeft aan het racen in deze klasse. Het zomerseizoen zit er op en nu gaan wij ons opmaken voor de wintermaanden. Vandaag hebben Dillon Koster (geen familie - red.), Bertus Sanders en ikzelf besloten om met een Clio deel te nemen aan de races in de winter en over twee weken kunnen we hier in Zandvoort al aan de bak tijdens de 500 kilometer van Zandvoort."

Marc Koster werd in het seizoen 2005 gesteund door Target Automotive en Plasma Discounter.