Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM

6 oktober 2005

DJ Ferry Corsten afsluiter Zilverrail

Rappers en presentatoren maken kans op plaats in line-up

DJ Ferry Corsten sluit op donderdag 27 oktober Zilverrail af met een optreden op het station van Alkmaar. Zilverrail, de Koninklijke Feest Express ter ere van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix, doet van 17 tot 27 oktober 25 stations in Nederland aan. De trein eindigt elke dag op een station met een 3FM-stage. Op de stations en in de trein wordt het één groot feest, waar jongeren zelf een bijdrage aan kunnen leveren. Zo kunnen zij meedoen aan de Langste Rap van Nederland of zelf de eindconcerten presenteren.

Line-up

Met Ferry Corsten is de line-up op de acht stations compleet en ziet er als volgt uit:

17 oktober in Maastricht: Beef

18 oktober in Leiden: Brainpower

19 oktober in Utrecht: Intwine

20 oktober in Den Bosch: Jeugd van Tegenwoordig, Yes-R & Eddy Zoëy

24 oktober in Amersfoort: Racoon

25 oktober in Groningen: Lange Frans & Baas B.

26 oktober in Zwolle: Di-rect

27 oktober in Alkmaar: Ferry Corsten

Zilverrail rijdt van 17 t/m 27 oktober door het land. Elke dag eindigt Zilverrail om ongeveer 14.30 uur op het eindstation. De optredens op de 3FM Stage duren tot ongeveer 17.00 uur.

De Rotterdamse DJ/producer Ferry Corsten werd vorige week uitgeroepen tot Best Trance DJ op de jaarlijkse DJ Award ceremony. Voor de Muziek10Daagse heeft hij in opdracht van Marco Borsato een remix gemaakt van 'De Bestemming'. Daarnaast komt Ferry met een nieuwe single waarop Simon Le Bon van Duran Duran de vocals verzorgt.

De Langste Rap van Nederland

Zilverrail organiseert in samenwerking met Female MC Miss Dee, Streetkingz Urban Media en het 3FM-programma Swijnenstal (NPS) De Langste Rap van Nederland.

Female MC Miss Dee schrijft het refrein dat samen met een beat wordt gepresenteerd op www.zilverrail.nl. Jongeren mogen hierbij een couplet schrijven. De beste inzendingen worden live gerapt op de radio en beoordeeld door een jury, bestaande uit onder andere Lange Frans & Baas B en Yes-R. De winnaars van deze wedstrijd mogen met bekende rappers optreden tijdens het voorprogramma van de 3FM eindconcerten.

Presentatietalent

Voor de 3FM eindconcerten is de organisatie van Zilverrail op zoek naar presentatietalent. Jongeren tussen de 15 en 24 jaar kunnen meedoen aan deze contest door een filmpje in te sturen. Uit deze inzendingen worden acht winnaars gekozen die op één van de eindstations het programma mogen presenteren. Meer informatie hierover is te vinden op www.zilverrail.nl.

Zilverrail algemeen

Deze herfstvakantie bezoekt Zilverrail, de Koninklijke Feest Express ter gelegenheid van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix 25 stations door heel Nederland. Jongeren in Nederland kunnen gratis meereizen met Zilverrail en deelnemen aan de activiteiten op de perrons en stations. 3FM organiseert op acht stations live concerten waar bekende artiesten optreden. Zilverrail wordt georganiseerd door BV Jong Nederland, in opdracht van het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix. Kaarten voor Zilverrail zijn te verkrijgen op www.zilverrail.nl.

Organisatie: BV Jong Nederland. Check: www.zilverrail.nl

----------