Gemeente Voorschoten

Persberichten - Parkeren bij de Vink
Uitgebracht op: dinsdag 11 oktober 2005

Op maandag 17 oktober 2005 begint de gemeente Voorschoten met de uitbreiding van het huidige parkeerterrein de Vink. Het parkeerterrein wordt uitgebreid met 40 parkeerplaatsen en komt daarmee op een totaal van 80. Hiermee speelt de gemeente in op de huidige en toekomstige situatie rond parkeerterrein De Vink.

De afgelopen jaren is gebleken dat het parkeerterrein niet toereikend is om het forenzenverkeer te bedienen. Hierdoor ontstaat een verstorend effect op het parkeeraanbod in en om de Trompweg. Daarnaast beoogt de gemeente een positieve impuls te geven aan het bevorderen van het openbaar vervoer. Om beide doelstellingen te kunnen realiseren is in samenwerking met de Provincie Zuid Holland en de Nederlandse Spoorwegen een plan uitgewerkt dat hierin voorziet.

De werkzaamheden starten op maandag 17 oktober 2005 en eindigen eind december. Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen de planning beïnvloeden. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Tijdens de eerste fase blijven ca. 18 parkeerplaatsen beschikbaar voor het forenzenverkeer. Bij aanvang van de tweede fase worden er nog eens 27 parkeerplaatsen toegevoegd, waarna eind december de totale oplevering zal plaatsvinden. De gemeente tracht de overlast tot een minimum te beperken.


- einde bericht -