Gemeente Tilburg

Datum
11 oktober 2005

Reconstructie Noordstraat 1ste 2dfase vanaf Spoorlaan tot Fabriekstraat

Start werkzaamheden maandag 17 oktober 2005

Op maandag 17 oktober wordt gestart met de reconstructie van het gedeelte van de Noordstraat vanaf de Spoorlaan tot aan de kruising met de Fabriekstraat/ Utrechtsestraat. Dit deel van de Noordstraat is dan tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Inhoud werkzaamheden

Bij de reconstructie van de Noordstraat worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
. vervangen van de complete bestrating en wegfundering van gevel tot gevel;
. vervangen van de rioolhuisaansluitingen van het hoofdriool tot aan de perceelsgrens. Hebt u nog geen huisaansluiting op het riool, dan vindt u verderop in deze brief belangrijke informatie;
. leggen van buizen t.b.v. toekomstige kabels cameratoezicht;
. vervangen van de openbare verlichting door hangverlichting (de daarvoor benodigde kabels komen van gevel tot gevel te hangen, de eigenaars/ gebruikers van de panden waaraan de kabels bevestigd worden ontvangen hierover nog nader bericht);
. er wordt een nieuwe waterleiding aangelegd en nagenoeg alle waterhuisaansluitingen worden vernieuwd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de Tilburgsche Waterleiding Maatschappij (TWM). Voor vragen over de werkzaamheden kunt u op werkdagen contact opnemen met de TWM via telefoonnummer 013 584 04 20.

Voor het herbestraten van de Noordstraat wordt gebruik gemaakt van hetzelfde bestratingsmateriaal, waar recentelijk ook de Stationsstraat mee is gereconstrueerd. Dat betekent een rijweg van klinkers, zwarte basalt natuursteen banden en trottoirs van zandkleurige basalt natuursteen tegels.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Op maandag 17 oktober worden de tijdelijke verkeersmaatregelen voor de 1ste fase aangebracht. Het gedeelte Noordstraat vanaf de Spoorlaan tot aan het kruispunt met de Fabriekstraat/ Utrechtsestraat wordt vanaf die dag afgesloten voor het verkeer. Het kruispunt Noordstraat/ Fabriekstraat/ Utrechtsestraat is niet afgesloten.

Fiets- en autoverkeer wordt omgeleid via de Fabriekstraat.

Uitvoeringsplanning

De werkzaamheden aan de 1ste fase van de Noordstraat zullen half december 2005 gereed zijn. Het resterende gedeelte van de Noordstraat wordt volgens de huidige planning begin 2006 gereconstrueerd. U ontvangt tegen die tijd daarover meer informatie. De planning is vanzelfsprekend afhankelijk van het weer.

Parkeren
Op het Burgerijpad worden op het gedeelte tussen Basisschool de Vuurvogel en de brandweerkazerne vergunningshoudersparkeerplaatsen aangelegd. Deze worden in de week van 10 oktober aangelegd.

Parkeervergunninghouders kunnen parkeren in de zone waarvoor hun vergunning geldig is. Voor meer informatie over uw parkeervergunning kunt u contact opnemen met het Parkeerbedrijf via telefoonnummer 013 542 82 50.

Meer informatie

Hebt u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Paul Moorees van Openbare Werken Tilburg. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 540 81 20.


---
Hebt u nog geen huisaansluiting op het riool? Dan is het verstandig nu een aansluiting op het hoofdriool aan te vragen. Sinds 1 maart 2002 is het wettelijk verplicht om panden, waarvan de afstand tussen de woning en het gemeentelijke hoofdriool minder dan 40 meter bedraagt, aan te sluiten. Omdat de straat tijdens het werk toch open ligt, geeft de gemeente een subsidie van 50 % en kan een rioolhuisaansluiting dus voor de helft van het gebruikelijke tarief worden aangebracht.

Let wel: het gaat om het gedeelte van de rioolhuisaansluiting dat in het openbaar gebied ligt. Voor de aansluiting van het gedeelte tussen de woning en de grens van het openbaar gebied moet u zelf zorgen.

Wilt u gebruik maken van deze aantrekkelijke regeling of heeft u daar vragen over? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Jan Janssens, afdeling Realisatie Infrastructuur, Openbare Werken Tilburg. Tel. 540 8396.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl

Bezoekadres
Eikenbosch 47

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 540 81 20
Faxnummer
013 540 83 30


---- --