Kamp bezoekt de Nederlandse Antillen, Aruba en Colombia

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Minister van Defensie Henk Kamp brengt van maandag 17 tot en met zaterdag 22 oktober een werkbezoek aan Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba, Aruba en Colombia.

De minister bezoekt de Nederlandse eenheden in het Caribische gebied en zal zich laten informeren over hun taken en werkzaamheden. De bewindspersoon doet daarvoor onder meer het vliegveld Hato, een aantal marechaussee - en kustwachtsteunpunten, de marinebasis Parera, het stationschip Hr.Ms. Tjerk Hiddes en de marinierskazernes Suffisant en Savaneta aan.

Naast aandacht voor het Nederlands defensiepersoneel staat het werkbezoek in het teken van de inzet voor de kustwacht en counterdrugs operaties. In dit kader zal minister Kamp ook Colombia bezoeken. In Bogotá spreekt hij met zijn ambtgenoot Camilio Ospina Bernal over samenwerking in de strijd tegen drugs. Verder bezoekt hij de Colombiaanse Marine in Cartagena.

Verder staan de toekomstige verhoudingen en staatkundige veranderingen in het Caribische gebied op de agenda. Samen met de minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties Alexander Pechtold neemt Kamp deel aan de vergadering van de ministeriële stuurgroep van het Plan van Veiligheid Nederlandse Antillen. Daarbij voert minister Kamp overleg met de gouverneur van de Antillen Frits de los Santos Goedgedrag, minister-president Etien IJs, de gouverneur van Aruba Fredis Refunjol, minister-president Nelson Oduber en de gezaghebbers van de Bovenwindse SSS-eilanden, Franklyn Richards, Hyden Gittens en Antoine Solagnier.

Ten slotte brengen de ministers Kamp en Pechtold een bezoek aan de Caribische Vlootdagen 2005.


Noot voor de redactie,