Gemeente Bernheze


Subsidie voor Museumboerderij

Het bestuur van de Stichting Meierijsche Museumboerderij ontvangt een eenmalige subsidie van 40.000 voor de verbetering van het museum en de educatieve activiteiten van de Museumboerderij in Heeswijk-Dinther. Dit adviseren burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze aan de gemeenteraad. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 10 november wordt hier een beslissing over genomen.

Publiekstrekker
Burgemeester en wethouders willen de recreatieve mogelijkheden van Bernheze verder ontwikkelen. Belangrijke reden voor het verlenen van de subsidie is dat de Museumboerderij wordt gezien als een mogelijk belangrijke publiekstrekker met potentie van de gemeente Bernheze. Daarbij komt dat de museumboerderij een beeld- en sfeerbepalend gebouw is in Bernheze.

Boerenleven
Het museum is gehuisvest in een goed bewaarde Meijerijsche boerderij met erf die dateert vanaf het begin van het midden van de achttiende eeuw. De boerderij met oorspronkelijke inrichting, geeft een idee van het leven, wonen en werken van een Brabants boerengezin in die tijd. De museumboerderij ligt aan de Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther.

CERES-subsidie
De Museumboerderij heeft ook subsidie aangevraagd bij CERES. Met het CERES-programma worden projecten in Noord-Brabant ondersteund die duurzame economische ontwikkeling combineren met behoud en versterking van natuurlijke, landschappelijke en milieuwaarden. Het CERES-gebied omvat de volgende gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Landerd, Mill en St. Hubert, Schijndel, St. Anthonis, Uden en Veghel. De subsidie van de gemeente Bernheze zal alleen worden toegekend als ook de CERES-subsidie wordt verleend.