Bouwfonds

Bouwfonds lanceert nieuw vastgoedfonds voor particuliere beleggers Bouwfonds Asset Management BV introduceert een nieuw beleggingsfonds voor particuliere beleggers: Bouwfonds Germany Residential Fund CV. Het fonds belegt in een gespreide Duitse vastgoedportefeuille. Het geprognosticeerd gemiddeld enkelvoudig totaalrendement bedraagt 9,5%* per jaar na belasting.

Bouwfonds Germany Residential Fund CV belegt in 783 bestaande appartementen in West-Duitsland in de regio Hannover, Bielefeld en Kassel. De appartementen zijn bestemd voor verhuur en worden aan het eind van de looptijd van het fonds verkocht. Het fonds heeft een goed gespreide en degelijk beheerde portefeuille gecombineerd met een relatief laag risico. Het geprognosticeerd gemiddeld enkelvoudig totaalrendement bedraagt 9,5%* per jaar na belastingen, over een verwachte looptijd van ten minste 10 jaar. In totaal zijn er voor beleggers 700 participaties van ⬠15.000,- beschikbaar. Â
De Duitse woningmarkt is een interessante vastgoedbeleggingsmarkt in Europa. Enerzijds staan de prijzen op een historisch laag niveau. Anderzijds zal naar verwachting de Duitse woningvraag in de toekomst verder toenemen. Deze beperkte risico's van de Duitse woningmarkt gecombineerd met de kans op stijging van de prijzen bij een versnelling van de economische groei, maken deze belegging aantrekkelijk.

Vergunning
Het fonds is het eerste beleggingsfonds van Bouwfonds op basis van de nieuwe strengere toezichtwetgeving. Volgens deze nieuwe wetgeving, die op 1 september 2005 in werking is getreden, dient niet langer het fonds maar de beheerder van het fonds een vergunning te verkrijgen van de AFM. Bouwfonds Vastgoedfondsen Beheer BV, de beheerder van dit fonds, heeft deze vergunning op 12 oktober 2005 verkregen en staat daarmee onder permanent toezicht van de AFM.

Bouwfonds Germany Residential Fund CV is een initiatief van Bouwfonds Asset Management BV. Bank Insinger de Beaufort NV is mede-initiatiefnemer.
Â
Voor nadere informatie:
Bouwfonds Asset Management BV
De heer R.N.M. Moritz, telefoon 033 - 750 47 00, fax 033 -750 47 55