Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 17-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Laffe straatroof

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Perudreef een laffe beroving plaats van een bejaarde dame.

Een 83-jarige vrouw zat samen met haar 93-jarige nicht zondagmiddag in park Vechtzoom te genieten van de nazomer zon. Omstreeks 17.00 uur kwam een onbekende jongen aanlopen en griste plotseling de tas van de 93-jarige vrouw van haar rolstoel. De jongen vluchtte weg en sprong achterop de fiets van een medeverdachte.

Omdat het allemaal heel snel ging konden de vrouwen maar een summier signalement afgeven. Het zou gaan om een jongen met een getinte huidskleur, ongeveer 16 jaar oud. Hij droeg een bruine jas en had zwart krullend haar. De politie is op zoek naar getuigen van de laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 - 88 44. Uiteraard hoopt de politie dat de daders ook zo heldhaftig zijn en zichzelf komen melden.

Aangehouden na achtervolging

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een jongen aangehouden omdat hij verdachte werd van het openbreken van een auto.

Omstreeks 17.25 uur kreeg de politie een melding dat een auto opengebroken werd op de Leidseweg. Hierbij zouden drie jongens zijn weggerend. Tijdens de surveillance zagen agenten een jongen die voldeed aan het signalement op de fiets bij het Rachmaninoffplantsoen staan. Bij het zien van de politie ging de jongen er vandoor.

Na een korte achtervolging werd de 15-jarige jongen uit Utrecht ter hoogte van het Attleeplantsoen aangehouden. Op het moment van de aanhouding begon de jongen te schreeuwen en probeerde op deze manier buurtgenoten te waarschuwen dat hij werd aangehouden. Een groep omstanders wilde zich met de aanhouding bemoeien maar werd op afstand gehouden. Ook de moeder van de jongen kwam op de agenten afrennen en wilde haar zoon gaan helpen. De politie wist de gemoederen te sussen en kon de 15-jarige jongen voor verhoor meenemen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie op het Zandpad een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 11.30 op het Zandpad een automobilist rijden waarvan tijdens het passeren duidelijk te zien was dat hij gedronken had. De 25-jarige man uit Oss kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 300 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur naar huis gestuurd.

Politie zoekt gedupeerden

UTRECHT In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 oktober heeft de politie drie jongens aangehouden omdat zij fietszadels in brand hadden gestoken.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Gansstraat een drietal jongeren bij een aantal fietsen staan. Op het moment dat de agenten langs de groep reden zagen zij dat een aantal zadels van de fietsen in brand stond. Drie personen werden aangehouden en voor verhoor ingesloten. De politie is op zoek naar de gedupeerden van de in brand gestoken fietszadels. Voor informatie kunt u zich wenden tot het dichts bijzijnde politiebureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft zaterdag 15 oktober op de Taatsendijk een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Door binnengekomen informatie en uit politieonderzoek werd in een loods aan de Taatsendijk een onderzoek ingesteld. In het gebouw werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 379 planten en de complete apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom buiten de meter om liep. Er werden geen aanhouden verricht. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.